ماجرای کارآزمایی بالینی داروها برای یافتن درمان موثر کرونا چه بود؟

به گزارش مجله کالارنا، تهران (پانا) - رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ماجرای کارآزمایی بالینی همبستگی در پی یافتن درمانی موثر برای بیماری کووید 19 که توسط سازمان جهانی بهداشت راه اندازی شده بود را تشریح کرد.

ماجرای کارآزمایی بالینی داروها برای یافتن درمان موثر کرونا چه بود؟

کیانوش جهانپور در حساب کاربری توییتر خود نوشت: کارآزمایی بالینی همبستگی (Solidatory) در پی یافتن درمانی موثر برای کووید 19 توسط سازمان جهانی بهداشت راه اندازی شده و یکی از بزرگترین مطالعات درمان این بیماری در جهانست که تقریباً 12000 بیمار را در 500 بیمارستان در بیش از 30 کشور جهان ثبت نام کرده و ایران نیز در آن حضور چشمگیر و موثری دارد.

وی ادامه داد: در پیش نویس ارزیابی 6 ماهه اول این مطالعه بر خلاف برخی مطالعات دیگر در اروپا و آمریکا آمده است که به نظر می رسد داروهای رمدسیویر، لوپیناویر، هیدروکسی کلروکین و اینترفرون تاثیری اندک روی مبتلایان به کووید 19 و کاهش میزان مرگ و میر آنها دارد.

جهانپور اضافه کرد: انتشار این پیش نویس در 24 مهر، واکنش شرکت آمریکایی گیلئاد سازنده داروی رمدسیویر را درپی داشت. با فاصله اندکی سازمان غذا و داروی آمریکا FDA این دارو را بر اساس مطالعات بالینی ارائه شده از سوی شرکت سازنده، برای درمان کرونا تایید کرد. این تایید زودهنگام البته از سوی کارشناسان سازمان جهانی بهداشت WHO مورد انتقاد واقع شده است. شرکت گیلئاد بیانیه ای داده که این دارو در آمریکا تایید شده و برای استفاده موقت در درمان کووید 19 در بیش از 50 کشور تایید یا مجاز شد.

رئیس مرکز روابط عمومی وزارت بهداشت نوشت: همزمان عده ای در ایران هم خیلی اتفاقی با فرافکنی مطالعه ای که با مشارکت گسترده جمهوری اسلامی ایران لااقل تا این لحظه در اثر بخشی این دارو تشکیک کرده را زیر سوال می برند.

منبع: خبرگزاری پانا
انتشار: 3 آذر 1399 بروزرسانی: 3 آذر 1399 گردآورنده: kalarena.ir شناسه مطلب: 1338

به "ماجرای کارآزمایی بالینی داروها برای یافتن درمان موثر کرونا چه بود؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "ماجرای کارآزمایی بالینی داروها برای یافتن درمان موثر کرونا چه بود؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید