نقشه راه چین برای مقابله با رهبری آمریکا بر دنیا

به گزارش مجله کالارنا، پکن- خبرنگاران- نهادهای تحقیقی می گویند؛ ارتقای چین به دومین اقتصاد بزرگ دنیا و کوشش برای پیشی دریافت از آمریکا در عرصه های مختلف نشان می دهد این کشور یک نقشه راه کاملا مدون برای مقابله با رهبری آمریکا در دنیا تنظیم نموده است.

نقشه راه چین برای مقابله با رهبری آمریکا بر دنیا

به گزارش خبرنگاران به همین دلیل به نظر می رسد که نظرسنجی های موجود موید این است که چین برای رسیدن به این هدف و تبدیل به یک قدرت مقابله جو با آمریکا پیروزیت هایی داشته است جدیدترین گزارش موسسه گالوپ آمریکا نشان می دهد در سال 2018، چین با دست یافتن به سطح پذیرش 34 درصدی از نظر توان رهبری در جهان نسبت به آمریکا در رده بالاتر قرار گرفته است.

به گفته این موسسه مشهور نظرسنجی، این میزان از سطح پذیرش، بهترین آمار برای چین در طول نزدیک به یک دهه گذشته بوده است.

این گزارش که به آنالیز افکار عمومی مردم 133 کشور درباره توان رهبری ایالات متحده، چین، آلمان و روسیه در جهان می پردازد، نشان می دهد سطح پذیرش توان رهبری چین بر جهان با 34 درصد به بالاترین سطح نسبت به سال 2009 رسیده و در همین حال میانگین سطح پذیرش توان رهبری آمریکا در جهان نیز به 31 درصد کاهش یافته است.

در حال حاضر سطح پذیرش توان رهبری ایالات متحده بر جهان نسبت به سه دولت گذشته این کشور در پایین ترین میزان واقع شده است.

روسیه نیز با رسیدن به سطح 30 درصدی، برای نخستین بار در رده ای تقریبا برابر با آمریکا قرار گرفته است.

**برنامه ریزی چین

چین بسیار مبتکرانه برای راهنمایی جهان حرکت می نماید و بزرگترین طرح قرن بیست و یکم یعنی راه ابریشم جدید متعلق به این کشور است که تا اکنون توانسته است بیش از 68 کشور را به آن جذب کند و این نشان می دهد که بخش وسیعی از جهان بتدریج به تحت راهنمایی چین نزدیکتر می گردد.

پایین آمدن رده آمریکا در نظرسنجی فوق با قدرت نرم این کشور بی ارتباط نیست و نشان می دهد که غیر قابل پیشی بینی بودن دولت ترامپ و عدم پایبندی او به تعهدات و وظایف بین المللی خود باعث کاهش اعتماد مردم جهان نسبت به ایالات متحده شده است.

اما از طرف دیگر شی جین پینگ رییس جمهوری خلق چین پیروزیت های خود را روز به روز تکمیل تر می نماید مبدع راه ابریشم نوین خود را برای ریاست دومین اجلاس بین المللی یک جاده - یک کمرند در ماه آوریل آماده می نماید درهای بازار را به روی کشورهای دیگر بازتر نموده است و از لحاظ نظامی، کشور را بتدریج قدرتمندتر می نماید و همزمان با راه ابریشم، چین را به جهان و جهان را با چین مرتبط می سازد و دست آمریکا را از نقاط مختلف جهان کوتاه می نماید.

کشورهایی که درگیر طرح راه ابریشم می شوند بیش از 60 درصد جمعیت جهان را در خود جای داده اند و حدود یک سوم اقتصاد جهان را تشکیل می دهند بر اساس مطالعه ای که دانشگاه آکسفورد انجام داده است پیش بینی شده کشورهای مشارکت نماینده در این طرح تا سال 2050 تامین نماینده بیش از 80 درصد رشد فراوری ناخالص داخلی جهان باشند، رقمی که تا انتهای سال گذشته در سطح 68 درصد قرار داشت.

با تور چین همراه بشید.

جین یانگ کای مدیرعامل سابق بازوی سرمایه گذاری در بانک جهانی گفته است: چینی ها این موضوع را به خوبی یاد گرفته اند که بهترین راه ایجاد رشد مالی، ایجاد شغل های خوب است از طرفی با نگاه به جهان امروز، بخصوص اقتصادهای نوظهور، متوجه خواهید شد که مهم ترین مانع رشد مالی در آنها کمبود زیرساخت ها است.

در این طرح قرار است هزاران کیلومتر بزرگراه در پاکستان، فرودگاه بین المللی در نپال و ارتباط ریلی میان چین و لائوس احداث گردد شرکت های بزرگ جهانی همچون جنرال الکتریک و زیمنس نیز در کنار شرکت های ساخت وساز چینی قصد دارند پول های خود را در این پروژه سرمایه گذاری نمایند به گزارش رسانه های چینی، تاکنون حدود یک تریلیون دلار در طرح یک کمربند، یک جاده سرمایه گذاری شده است و پیش بینی می گردد طی یک دهه آینده چند تریلیون دلار دیگر نیز سرمایه گذاری گردد.

طرح راه ابریشم شاید به تنهایی برای به چالش کشیدن نظم قدیمی که آمریکا خود را رهبر آن می داند، کفایت کند و قاره های اروپا، آسیا و آفریقا با این جهت به یکدیگر مرتبط و متصل می شوند.

**مسائل چین

البته چین برای رسیدن به این هدف مسائل زیادی هم خواهد داشت این کشور هنوز از لحاظ علمی و فنی توان رویارویی با آمریکا را ندارد و برای اجرای راه ابریشم هم با موانع زیادی روبرو شده است.

بسیاری ازکشورها بر این باورند که این طرح، قدرت تسلط چین را بر کشورهای دیگر افزایش می دهد و همزمان گفته شده است که کشورهای آفریقایی به دلیل بی ثباتی های سیاسی و اجتماعی کار دشواری برای ملحق شدن به این طرح دارند.

دیوید دلار، محقق ارشد موسسه بروکینگز می گوید: در حالی که چین از تزریق پول های خود در سایر کشورها بسیار شادمان است، اما تمایل چندانی برای پذیرش سرمایه های خارجی در بسیاری از بخش های اقتصاد داخلی خود ندارد اینها از موانع چین برای تبدیل شدن به یک قدرت رهبری در جهان به حساب می آید.

**کمرنگ شدن نقش آمریکا

بی رنگ و یا دستکم کمرنگ شدن نقش آمریکا در مناطق مختلف جهان بخصوص پس از روی کار آمدن ترامپ باعث شده است تا بسیاری بر این باور باشند که آمریکا بتدریج رهبری جهان را به چین تسلیم و تقدیم می نماید.

این کشور در خاورمیانه دارای نفوذ قبلی نیست در آفریقا دوستان زیادی ندارد در میان متحدانش با مسائل زیادی روبرو است در حل مسال هسته ای کره شمالی پیروز نبوده است با اروپا درگیر منازعات تجاری است و با روسیه هم درگیری های فراوانی دارد و جنگ تجاری اش با چین ضربات بزرگی بر پیکره مالی اش وارد نموده است.

شی جین پینگ رییس جمهوری چین که اخیرا لقب رهبر کلیدی را به القاب خود اضافه نموده، اعلام داشته است که به سبب فرایند انزواگرایی و ملی گرایی واشنگتن و سیاست برگزیت لندن، چین ناخواسته راهنمایی و رهبری جهان در تعمیق جهانی شدن را در بر خواهد گرفت.

ضمن آنکه خروج آمریکا از پیمان های بزرگ بین المللی، پشت کردن به اسنادی که دولت امضا نموده است و ممانعت ها در برابر سیاست های مهاجرتی و رجحان جویی در داشتن زرادخانه های هسته ای از دیگر موضوعاتی است که این کشور را در نزد محافل بین المللی روز به روز منزوی تر نموده است.

در مجموع این اعتقاد امروز وجود دارد که رهبری چین در جهت جهانی شدن که امنیت و رفاه جهانی حاصل خود دارد نه تنها زندگی مردم آن کشور را بهبود خواهد بخشید بلکه به توسعه جهانی که در گروی تعامل بین المللی است، خواهد انجامید.

امروزه انبوهی از کشورهای جهان از قدرت بالقوه برخوردار هستند ولی از سرمایه و تخصص لازم در رهایی از توسعه نیافتگی بر خوردار نمی باشند اما چین در این میان با سرمایه گذاری های هنگفت و طرح های بزرگ و حضور فعالش در اقصی نقاط جهان می کوشد تا این خلاء ها را پر کند و قدرت رهبری خود را به رخ جهان و آمریکا بکشد.

آساق**231**1904**

منبع: ایرنا
انتشار: 20 خرداد 1398 بروزرسانی: 7 مهر 1399 گردآورنده: kalarena.ir شناسه مطلب: 149

به "نقشه راه چین برای مقابله با رهبری آمریکا بر دنیا" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "نقشه راه چین برای مقابله با رهبری آمریکا بر دنیا"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید