آیا تمام گوشی های گوگل در سال 2020 با شکست روبرو می شوند؟
به گزارش مجله کالارنا، استراتژی گوگل برای گوشی های 2020 خود عجیب و غریب به نظر می رسد. بر اساس اطلاعات فعلی، به نظر می رسد با گوشی های پیکسل 4a، مدل 5G پیکسل 4a و پیکسل 5 سروکار داریم. از طرف دیگر این شرکت توسعه مدل ایکس ال پیکسل 4a را کنار گذاشته و ظاهرا از همان ابتدا قرار نبوده پیکسل 5 ایکس ال روانه بازار شود.
سوالی که پیش می آید این است که گوگل با بهره گیری از این استراتژی چه اهدافی را دنبال می کند؟ اگرچه ما نمی توانیم با قاطعیت زیادی به این سوال پاسخ دهیم، اما در هر صورت با نگاه به رقیب مهم گوگل یعنی شرکت اپل، می توانیم تا حدی دلیل این اقدامات گوگل را توضیح دهیم.
نقش مهم آیفون SE جدید
بدون شک، نسل جدید آیفون SE در استراتژی گوگل برای پیکسل 4a تاثیرگذار بوده است. اگرچه این گوشی مدت ها قبل از معرفی نسل جدید آیفون SE در دست توسعه بوده است، اما به نظر می رسد تصمیم گوگل برای عدم عرضه مدل بزرگ تر این گوشی در واکنش به معرفی این آیفون بوده و در عوض می خواهد بر روی ارائه یک گوشی کوچک تر با قیمت مناسب و حافظه داخلی بیشتر تمرکز کند. گوگل با این کار می خواهد تنها یک محصول رقیب برای نسل جدید آیفون SE ارائه کند.
گوگل امیدوار است با این کار بتواند یک رقیب ارزان تر، بهتر و از همه مهم تر با دوربین جذاب تر و عمر باتری بیشتری نسبت به نسل جدید آیفون SE روانه بازار کند. احتمالا می دانید که گوگل برای پیکسل 3a بیش از هر چیزی بر روی دوربین و عمر باتری آن تمرکز کرده بود و برای نسل بعدی این گوشی هم می توانیم انتظار تکرار چنین رویکردی را داشته باشیم.
- مقایسه پیکسل 4a و نسل جدید آیفون SE
چیزی که گوگل امیدوار است منتقدان و مشتریان بر روی آن تمرکز نکنند، بحث عملکرد، پشتیبانی بلندمدت و اکوسیستم است. نسل جدید آیفون SE بسیار سریع تر از پیکسل 4a خواهد بود، برای مدت بیشتری آپدیت دریافت می کند و یکپارچگی زیادی با سایر محصولات اپل مانند آیپد و کامپیوترهای مک دارد.
گوگل اگرچه همواره بر عملکرد بهتر دستیار دیجیتالی خود یعنی گوگل اسیستنت تاکید دارد، اما در نهایت گوگل در زمینه پشتیبانی نرم افزاری بلندمدت و بحث اکوسیستم نمی تواند به رقیب قدر اپل تبدیل شود. همین موضوع پیکسل 4a را در شرایط کاملا پیچیده ای قرار می دهد.
اگرچه پیکسل 4a نسبت به رقیب خود با نمایشگر بزرگ تر، طراحی مدرن تر و دوربین و باتری بهتری عرضه می شود، اما در هر صورت نمی توان مزایای آیفون موردنظر را کتمان کرد. گوگل از مدت ها قبل نشان داده که این شرکت به جای جذب کاربران گوشی های اندرویدی، می خواهد کاربران ناراضی آیفون را جذب کند. با توجه به شواهد فعلی، پیکسل 4a ویژگی خاصی ندارد که بتواند نسبت به نسل قبلی خود در این زمینه موفقیت بیشتری داشته باشد. در حقیقت اپل در سال 2020 به لطف داشتن آیفون SE مقرون به صرفه می تواند کاربران بالقوه گوگل پیکسل 4a را هم جذب کند.
مدل 5G پیکسل 4a: یک گوشی محکوم به شکست
مهم ترین بازار گوشی های گوگل در سال 2020 و البته سال های قبلی، بازار آمریکا بوده است. اما در این کشور هنوز برای بسیاری از کاربران بهره گیری از فناوری 5G اهمیت زیادی ندارد. اگرچه اپراتورهای مخابراتی آمریکایی سخت مشغول آماده سازی شبکه های 5G در مناطق مختلف آمریکا هستند، اما باید بگوییم که عرضه مدل 5G گوگل پیکسل 4a در سال 2020 چندان منطقی نیست. زیرا با وجود بحران کرونا و در پی آن بحران اقتصادی، برای بسیاری از کاربران خرید یک گوشی 5G اهمیت زیادی ندارد.
به نظر می رسد گوگل بار دیگر در حال واکنش نشان دادن به اپل است. بر اساس گزارش ها تمام گوشی های خانواده آیفون 12 از قابلیت 5G پشتیبانی می کنند. گوگل هم می خواهد یک گوشی 5G با قیمت مناسب تر معرفی کند تا به کاربران بگوید یک گوشی 5G جذاب می تواند ارزان باشد.
این گوشی هر زمانی که عرضه شود، به احتمال زیاد نمی تواند توجهات زیادی را جلب کند. از یک طرف برای افرادی که بودجه بسیار محدودی دارند یک گوشی گران قیمت خواهد بود و از طرف دیگر به اندازه کافی از ویژگی های جذابی بهره نمی برد که بتواند مورد توجه کاربران خواستار گوشی های رده بالا قرار بگیرد.
در آمریکا بازار نوظهوری برای گوشی های میان رده شکل گرفته ولی بار دیگر باید تاکید کنیم این بازار نوظهور است. هدف گوگل این است که در یک بخش خلوت از بازار بتواند وارد شود. در هر صورت به صرف اینکه این یک گوشی میان رده 5G محسوب می شود، به احتمال زیاد نمی تواند در بازار آمریکا به موفقیت برسد.
شرایط عجیب پیکسل 5
بر اساس گزارش های منتشر شده، پیکسل 5 از تراشه اسنپ دراگون 765 بهره می برد. در رابطه با باقی جزییات فاش شده نمی توانیم با اطمینان زیادی اظهارنظر کنیم. اما اگر با این فرض که گوگل قصد دارد با هر یک محصولات خود اپل را هدف قرار دهد، احتمالا قرار است پیکسل 5 به عنوان جانشینی برای آیفون 11 البته با قیمت پایین تر روانه بازار شود.
- درباره گوشی گوگل پیکسل 5 چه می دانیم؟
اما با تراشه اسنپ دراگون 765، گوگل در زمینه عملکرد نسبت به آیفون حرفی برای گفتن ندارد. شاید گوگل بر روی قیمت تمرکز کند اما با قیمت بالای 700 دلار کاربران آمریکایی به گزینه های جذاب زیادی از طرف شرکت هایی مانند سامسونگ و وان پلاس دسترسی دارند. از همین حالا می توانیم محتوای نقد و بررسی های پیکسل 5 را پیش بینی کنیم؛ بیشتر این نقدها بر روی مقایسه این گوشی با دیگر گوشی های اندرویدی مبتنی بر اسنپ دراگون 865 تمرکز می کنند و در نهایت فقط از کیفیت دوربین و تجربه نرم افزاری این دوربین تعریف و تمجید می شود.
گوشی های گوگل عمدتا برای طرفداران پروپاقرص این شرکت و اکوسیستم آن توسعه پیدا می کنند و ظاهرا در سال 2020 قرار نیست این رویه تغییر پیدا کند. به همین خاطر قانع کردن یک کاربر معمولی برای خرید گوشی های گوگل کار چندان ساده ای نیست زیرا می تواند گزینه های جذاب تری را خریداری کند.
دوران گذار بخش سخت افزاری گوگل
در حالی که اطلاعات زیادی در مورد پیکسل 5 فاش نشده، ولی در هر صورت به نظر می رسد این گوشی یک پرچم دار تمام عیار نخواهد بود. گوگل به وضوح دیگر نمی خواهد در بازار گوشی های پرچم دار همه فن حریف حضور داشته باشد. استراتژی آن ها از لحاظ فروش موفقیت آمیز نبوده و حالا این شرکت می خواهد رویکرد خود را متحول کند.
با این وجود به نظر می رسد دو یا سه سال دیگر، 2020 به عنوان یک سال بسیار عجیب برای گوشی های گوگل در نظر گرفته می شود؛ سالی که تغییر و تحولات بخش سخت افزاری گوگل آغاز شده و یک استراتژی جدید شکل گرفته است.
در هر صورت اگرچه می توانیم تا حدی در مورد شرایط گوشی های گوگل در سال 2020 اظهارنظر کنیم، ولی پیش بینی دقیق استراتژی جدید گوگل کار بسیار سختی است. در این میان، متأسفانه بسیاری از کاربران اینترنت چندان بخشنده نیستند. شرکت ها به خاطر محصولاتی که در حال حاضر عرضه می کنند مورد قضاوت قرار می گیرند نه چشم اندازی که قرار است در آینده عملی شود.
استراتژی فعلی گوگل چندان منطقی به نظر نمی رسد و در این میان باید به کاربران معمولی اشاره کنیم که چنین تصمیم هایی منجر به گیج شدن بیشتر آن ها می شود. در هر صورت باید ببینیم گوگل قصد دارد در چه مسیری حرکت کند و آیا این رویکرد جدید با واکنش مثبت کاربران روبرو می شود یا نه.
منبع: Android Police
منبع: دیجیکالا مگ