چطور بدن انعطاف پذیری داشته باشیم؟

به گزارش مجله کالارنا، زندگی امروز- حفظ و افزایش انعطاف پذیری بدن بخشی مهم و ضروری از ورزش های روزانه است. چرا که تحمل زیاد عضله ها در برابر کشش باعث بهبود یافتن ورزش شما، جلوگیری از آسیب های فیزیکی حین ورزش و چابک ماندن بدن می گردد. این که با بدن خود چطور برخورد می کنید خیلی مهم است، چرا که احتمالا رویکرد شما با موارد دیگر زندگی هم همین طور خواهد بود.

چطور بدن انعطاف پذیری داشته باشیم؟

دیجی مگ: اگر می خواهید هم از نظر فیزیکی و هم در زندگی فرد انعطاف پذیرتری باشید، این 8 نکته کار را برای شما راحت تر می نماید. این حرکات روزانه به شما یاری می نماید که انعطاف پذیری خود را افزایش دهید و بدن نرم تری داشته باشید.

حرکات کششی باعث انعطاف پذیری بدن شما نمی گردد

بیشتر افراد فکر می نمایند که حرکات کششی که در آن عضله ای به عضله دیگر فشار می آورد، باعث انعطاف پذیری می گردد؛ اما این ایده یک تئوری قدیمی است! حرکات کشسانی که در آن فرد ثابت می ماند و آغاز به کشیدن عضالتش می نماید، بد نیستند اما قدیمی اند و برای سال ها بخشی از تمرینات بیشتر ورزش ها بوده اند. آنچه که امروزه محققان و ورزشکاران به آن رسیده اند این است که انعطاف پذیری از فکر شما آغاز می گردد. اگر فکر شما تصور کند که باید در برابر آسیب از بدن دفاع کند، انعطاف پذیر خواهد شد. فشار زیاد و تنش برای این کار انعطاف پذیری شما را کمتر می نماید.

اگر برای حرکات کششی به عضله های خود زیاد فشار بیاورید، نتایج باثباتی نخواهید دید. در عوض آرامش خود را بالا ببرید، اجازه دهید مفاصلتان نرم گردد و به آرامی به اطراف تاب بخورید؛ چرا که هیچ احتیاجی به فشار آوردن نیست.

ورزش در محیط کار

اگر برای حفظ کردن یک پوزیشن فشار زیادی روی عضلات شما وارد گردد، یا عضلات همسترینگ شما برای حفظ تعادل فشار زیادی را تحمل نمایند، ممکن است بدن شما خسته و در نتیجه بی تعادل شوید. در این حالت فکر شما لازم دارد باور کند همه چیز امن و آسوده است. پس در قسمتی از خانه بنشینید که تلویزیون روبه روی شما باشد و بتوانید تلویزیون نگاه کنید، یک موسیقی خوب پخش کنید، یا اگر حرکات کششی را در محیط کار انجام می دهید یک جای خوب و دنج برای خود پیدا کنید.

می توانید زیرانداز بزرگتری به کار ببرید و اگر دو زانو نشستن برای شما سخت است، یک حالت نشستن دیگر پیدا کنید. روی زمین بنشینید، کف پای چپ تان را به داخل ران پای راست بچسبانید، مثل وقتی که چهارزانو می نشینید اما این بار با یک زانو؛ حالا پای راست خود را بکشید و آن را کاملا صاف کنید. حالا دستان تان را به پشت ببرید و تکیه دهید و مدتی در این حالت بمانید. می توانید این کار را با پای دیگر تکرار کنید.

ورزش در خانه

بیایید دوباره از زیراندازمان با همان پوزیشن قبلی آغاز کنیم. سعی کنید با پشت صاف، آرام آرام به عقب بروید. کمی مکث کنید حالا سعی کنید جای دست هایتان را عوض کنید و وزن تان را با حفظ تعادل روی آن ها بیندازید. حتی می توانید به جای کف دست، ساعد خود را روی زمین قرار دهید و این کار را مجدد تکرار کنید و به آرامی در حرکت بمانید. زانوها را به آرامی خم کنید تا کمی فرصت برای استراحت به پاهایتان بدهید. حالا می توانید کمی پای خود را به راست و چپ بچرخانید. مسئله ای نیست، اجازه دهید بدنتان به صورت طبیعی کمی تکان بخورد.

نفس عمیق بکشید

شاید در ابتدای تمرینات کششی متوجه ضرورت آن نشوید اما اگر انعطاف پذیری بیشتر می خواهید باید بیشتر از عضلات روی تنفس خود تمرکز کنید. این کار باعث آرامش فکر و ایجاد شدن شرایط مناسب برای عضله می گردد تا بتواند تنش های خود را آزاد کند. طوری نفس عمیق بکشید که احساس کنید هر دم شما را از جایی که هستید بلند می نماید و هر بازدم باری از روی پشت شما برمی دارد و استراحتی برای آن دم است.

سراغ حالت های سخت نروید

یک بدن سالم، تعادل را میان ایستایی و پویایی، قدرت و انعطاف پذیری حفظ می نماید. نرمی مفاصل یکی از مسائل متداول میان یوگاکاران و رقصنده های (مثل بالرین ها و بندبازان) حرفه ای است. این مشکل به میزان دردهای مزمن، منجر به کاهش توانایی ها و احتیاج به جراحی در آینده می گردد. برای رسیدن به نقطه مناسب در حرکات کششی، تا جایی که بدن تان کشش دارد پیش بروید و با ملاحضه بین استقامت و تحرک، تعادل برقرار کنید تا به مفاصل خود بیش از حد فشار وارد نکنید.

هدف ها را عوض کنید؛ بدن خود را درک کنید

برگردیم به سراغ زیراندازمان، به جای کوشش کردن برای رساندن دست ها به انگشتان پا یا سعی بی وقفه برای رساندن سر به زانوها، هدف را فراموش کنید! مشکل هدف های معین این است که وسوسه می شویم که برای رسیدن به آن ها به خودمان فشار بیاوریم؛ ممکن است به نتیجه برسیم اما نتیجه زیاد هم خوب نیست!

راه های بیشتری برای انعطاف پذیری وجود دارد، مسیرهایی که شما به راحتی می توانید از آن ها بهره ببرید؛ پس بیشتر تحقیق کنید و روش های نو پیدا کنید. به آرامی حرکت نو را انجام دهید و ببینید بدن شما چه عکس العملی به حرکات نشان می دهد. ممکن است هر بار کمی متفاوت باشد اما هر روز بیشتر و بیشتر خودتان را کشف می کنید. این کار علاوه بر پویاتر کردن بدن، پویایی فکر شما را هم بیشتر می نماید.

بیشتر حرکت کنید و کمتر در یک حالت بمانید

به اسم مثال حرکت ایستادن و خم شدن با پشت صاف به سمت جلو را در نظر بگیرید؛ به جای این که مدام این کار را تکرار کنید تا بتوانید بیشتر خم شوید و سرتان را به زانوها برسانید، بیشتر حرکت کنید! کمی زانوهای خود را خم کنید و بالاتنه خود را به چپ و راست تاب دهید. اگر بیشتر می خواهید باید بیشتر حرکت کنید. پاها را از عرض شانه بازتر کنید تا بدن به حالت پایدارتری برسد و دامنه حرکات شما بیشتر گردد. احساس درد حین کشیدگی به معنی منعطف شدن نیست بلکه می تواند به معنی فشار به مفصل و اسپاسم عضله باشد.

حالا از جلو به سمت پای راست خود خم شوید و سر را به زانوی راست نزدیک کنید. همین کار را با پای چپ انجام دهید. ممکن است در حین حرکت پای مخالف از زمین بلند گردد. تمرکزتان را روی آسان و راحت حرکت کردن بگذارید. این کار را با تمام قسمت های بدنتان انجام دهید تا هم زمان انعطاف پذیری و پویایی شما بالا برود؛ بدون این که لازم باشد نگران آن ها باشید.

تعادل خوب است؛ درست در همان نقطه که ایستاده اید و نه بیشتر و نه کمتر. لازم نیست هر بار همان حسی که اولین بار هنگام کشیدگی شانه تان حس کردید را دوباره احساس کنید.

- مایک تیلور (Michael Taylor) استاد یوگا و تای چی

منبع: زندگی روز
انتشار: 23 شهریور 1400 بروزرسانی: 23 شهریور 1400 گردآورنده: kalarena.ir شناسه مطلب: 1856

به "چطور بدن انعطاف پذیری داشته باشیم؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "چطور بدن انعطاف پذیری داشته باشیم؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید