213 هزار مرزنشین در خراسان جنوبی
به گزارش مجله کالارنا، به گزارش خبرنگاران، الله نظر اسعدزاده ظهر سه شنبه در جمع خبرنگاران اعلام کرد: در حال حاضر 14 تعاونی در خراسان جنوبی وجود دارد که از این تعداد، 10 تعاونی فعال و سه تعاونی راکد است.

وی از وجود 213 هزار و 173 مرزنشین در استان اطلاع داد و اعلام کرد: از این تعداد 57 هزار سرپرست خانوار کارت الکترنیکی مرزنشینی را اخذ نموده اند.
اسعدزاده با اشاره به مشکلات پیش روی تعاونی ها اعلام کرد: مالیات از مهم ترین مشکلات پیش روی این تعاونی ها است.
وی نقدینگی و نبود سرمایه در گردش را از دیگر مشکلات پیش روی تعاونی ها دانست و اضافه کرد: بانک ها نیز حاضر به پرداخت تسهیلات نمی شوند.
اسعد زاده با بیان اینکه اقلام سهمیه مرزنشینان متناسب با خراسان جنوبی نیست، اظهار کرد: باید کالاهایی متناسب با احتیاج استان داده گردد.
وی با بیان اینکه در مردادماه سال 92، مصوبه ای توسط هیئت دولت ابلاغ گردید که ریشه مرزنشینان را زد، اعلام کرد: طبق این مصوبه معافیت از مالیات مرزنشینان به میزان قابل ملاحظه ای تقلیل یافت.
اسعد زاده با اشاره به فعالیت های اتحادیه مرزنشینان استان، اضافه کرد: طی سال گذشته تمام دوره های آموزشی مورد احتیاج تعاونی های زیرمجموعه برگزار گردید.
رئیس اتحادیه مرزنشینان خراسان جنوبی از نظارت مستمر بر تعاونی ها اطلاع داد و اظهار کرد: برای حضور مرزنشینان در بازارچه های مرزی پیگیری های خوبی انجام گردیده است.
وی از بازگشایی بازارچه های مرزی اطلاع داد و اضافه کرد: مجوز مبادله کالا یا خرده فروشی را اخذ نموده ایم.
اسعد زاده با اشاره به برنامه های در دست اقدام اعلام کرد: استفاده از انرژی خورشیدی، پرورش بز سانن، پرورش شتر مرغ، احیای صنایع دستی و احیای سنت زیستی از جمله برنامه های پیش رو است.
منبع: mehrnews.com