ارتباط کربوهیدرات دریافتی با خطر مرگ ومیر
به گزارش مجله کالارنا، محققین دریافتند که محدود کردن کربوهیدرات دریافتی و جایگزینی آن با چربی یا پروتئین حیوانی باعث افزایش خطر مرگ می شد، اما جایگزین کردن کربوهیدرات دریافتی با چربی و پروتئین گیاهی با کاهش خطر مرگ همراه بود.
به گزارش بهداشت نیوز، مصرف کربوهیدرات ها در کشور ما منبع اصلی انرژی دریافتی مردم هستند. از طرف دیگر امروزه بین مردم محدود کردن کربوهیدرات دریافتی در بین افراد دارای اضافه وزن و چاق و جایگزین کردن آن با مصرف پروتئین یا چربی یا هر دو عادت مرسومی برای کاهش و کنترل وزن شده است. چنین رژیم هایی شاید در کوتاه مدت بتوانند وزن افراد را کم نمایند، اما هیچوقت مصرف ان ها برای طولانی مدت توصیه نمی گردد چرا که میتوانند عواقب جبران ناپذیری بر سلامت داشته باشند.
در تحقیقی که بر روی بیش از 15000 نفر صورت گرفته است محققین به آنالیز ارتباط بین کربوهیدرات دریافتی و خطر مرگ و میر پرداختند. به علاوه یافته های این تحقیق را در قالب یک متاآنالیز که در آن هفت مطالعه کوهورت دیگر نیز گنجانده شد آنالیز کردند. پس از تعدیل عوامل مخدوشگر، یک ارتباط U شکل بین درصد انرژی مصرف شده از کربوهیدرات و مرگ و میر وجود داشت: درصد 50-55٪ انرژی از کربوهیدرات با کمترین خطر مرگ و میر مرتبط بود. بر اساس یافته های حاصل از متاآنالیز مشاهده گشت که مصرف کم کربوهیدرات (کمتر از40% انرژی) و مصرف کربوهیدرات بالا (بیش از 70% انرژی) خطر مرگ و میر را نسبت به مصرف میانه افزایش میدهند. البته این محققین دریافتند که محدود کردن کربوهیدرات دریافتی و جایگزینی آن با چربی یا پروتئین حیوانی باعث افزایش خطر مرگ میشد، اما جایگزین کردن کربوهیدرات دریافتی با چربی و پروتئین گیاهی با کاهش خطر مرگ همراه بود.
محققین این مطالعه نتیجه گیری کردند که هم مصرف زیاد و هم مصرف کم کربوهیدرات در رژیم غذایی با افزایش مرگ و میر همراه است و کمترین مقدار خطر با مصرف 50 تا 55 درصد انرژی از کربوهیدرات مشاهده شد. الگو های غذایی کم کربوهیدرات که در آن منابع غذایی پروتئین و چربی حیوانی مثل گوشت قرمز و مرغ جایگزین میگردد با مرگ و میر بالاتری همراه خواهند بود، در حالی که اگر مصرف پروتئین و چربی گیاهی از منابعی مثل سبزیجات. آجیل، کره بادام زمینی و نان های سبوس دار به جای کربوهیدرات جایگزین گردد میتواند مرگ و میر را کاهش دهد.
منبع: فرارو