بیماری های کبدی، دلیل ها و علائم

به گزارش مجله کالارنا، یک متخصص داخلی گفت: کبد نقش مهمی در سم زدایی و فیلتر کردن مواد زائد از بدن دارد، وقتی این عضو به علت یکی از بیماری های کبد خوب کار نمی کند می تواند منجر به عوارض جدی در سلامتی گردد، به همین علت باید علائم مسائل کبدی را بدانید تا بتوانید با تشخیص و درمان به موقع، این اندام حیاتی تان را نجات دهید.

بیماری های کبدی، دلیل ها و علائم

به گزارش ایسنا، علی هادیان پور، اظهار کرد: کبد شما یکی از سخت کوش ترین اندام های بدن است که به شما یاری می نماید غذایتان را هضم، آن را به انرژی تبدیل و آن انرژی را برای مصارف بعدی تان ذخیره کنید.

وی اعلام کرد: بیماری کبد، عبارتی کلی برای تمام عوارضی است که بر کبد اثر می گذارند و به تنهایی یک بیماری نیست.

هادیان پور با اشاره به این که علائم بیماری کبد بسته به علت اصلی می توانند گوناگون باشند، توضیح داد: یک سری از علائم، تقریباً مشترک بوده و در تعدادی از عوارض کبدی دیده می شوند، مانند زردی پوست و چشم، تیرگی ادرار، مدفوع رنگ پریده یا خونی و یا سیاه، تورم قوزک پا، پا یا شکم، تهوع، استفراغ، کاهش اشتها، خستگی مداوم و مزمن، احساس خارش در پوست و به راحتی کبود شدن بدن و ...

این متخصص داخلی با اشاره به این که هپاتیت ویروسی به التهاب کبد گفته می گردد که یک ویروس علت آن است، ادامه داد: هپاتیت مُسری است، اما همواره هم علامت ندارد، یعنی بدون اینکه متوجه شوید می توانید آن را انتقال بدهید یا بگیرید.

وی با اشاره به این که هپاتیت به وسیله تماس با غذای آلوده، آب آلوده یا ترشحات بدن مانند خون و مایع منی منتقل می گردد، توضیح داد: تمام عفونت های هپاتیت بر کبد اثر می گذارند و باعث تورم آن شده و اجازه نمی دهند عملکرد مناسب خود را داشته باشد.

هادیان پور با اشاره به این که این عفونت ها ممکن است حاد یا مزمن باشند، اعلام کرد: ویروس هپاتیت ممکن است سال ها بدون ایجاد علامتی در بدن زندگی کند، در ابتدا ممکن است فرد متوجه علائمی مشابه آنفلوانزا گردد، اما به مرور زمان ممکن است علائمی مانند خستگی، کاهش انرژی یا ضعف عمومی، درد عضلات و مفاصل، شکم درد، تهوع، استفراغ، کاهش اشتها، تیرگی ادرار و رنگ پریدگی مدفوع، یرقان بروز کند.

این متخصص داخلی با اشاره به این که یک کبد سالم معمولاً حاوی میزان کمی چربی است، اعلام کرد: بیماری کبد چرب زمانی روی می دهد که چربی زیادی در کبد تجمع کند، کبدی که زیاد چربی دارد، ملتهب و متورم می گردد که این التهاب می تواند باعث سیروز کبد شده و آسیب دائمی به آن بزند.

وی با اشاره به این که دو نوع بیماری کبد چرب داریم، توضیح داد: کبد چرب الکلی که نتیجه مصرف بلندمدت الکل است، و کبد چرب غیرالکلی که علت خاصی ندارد، اما تغذیه در بعضی موارد نقش دارد.

هادیان پور با اشاره به علائم بیماری های ژنتیکی کبد، توضیح داد: ژنتیک در ابتلا به بعضی از بیماری های کبد نیز نقش دارد، عوارض معمول ژنتیکی کبد که می توانند برای کبد مشکل ایجاد نمایند شامل مواردی مانند هموکروماتوسیس ژنتیکی که باعث می گردد بدن، آهن زیادی در کبد انباشته کند، بیماری ویلسون که باعث می گردد کبد به جای اینکه مس را دفع کند آن را ذخیره کند، کمبود آلفا -1 است.

این متخصص داخلی اعلام کرد: علائم بیماری های ژنتیکی کبد معمولاً مواردی مانند خستگی و افت انرژی، مفصل درد، شکم درد، کاهش اشتها، تورم شکم و پا ها و یرقان است.

وی تأکید کرد: سیروز یا زخم کبد زمانی اتفاق می اُفتد که کبد شما با التهاب یا تورم آسیب دیده است، بیماری های کبد خصوصاً کبد چرب الکلی و هپاتیت می توانند در نهایت منجر به سیروز شوند، اما نه به سرعت.

هادیان پور در رابطه با علائم بیماری های خود ایمنی کبد، اعلام کرد: بیماری خود ایمنی بیماری است که سیستم ایمنی بدن به اشتباه به بافت های سالم بدن حمله می نماید، ازجمله بیماری هایی که باعث می شوند سیستم ایمنی به کبد حمله ور شده و سبب التهاب و زخم می شوند، می توان به کلانژیت صفراوی اولیه، کلانژیت اسکلروز اولیه و هپاتیت خود ایمنی اشاره نمود.

این متخصص داخلی در رابطه با علائم سرطان کبد، اضافه کرد: سرطان کبد به هر سرطانی گفته می گردد که از کبد آغاز شده باشد که معمولاً به آرامی توسعه یافته و ممکن است در مراحل اولیه متوجه علائمی نشوید، اما به محض بروز علائمی مانند کاهش اشتها، کاهش وزن بی علت، خارش پوست، یرقان، تورم شکم و پاها، تهوع، استفراغ و به راحتی کبود شدن بدن به پزشک خود مراجعه کنید.

وی اعلام کرد: نارسایی کبد می تواند حاد یا مزمن باشد و معمولاً بعد از سیروز روی می دهد و عموماً در مراحل آخر بیماری کبد اتفاق می اُفتد، یعنی بعد از اینکه کبد بسیار آسیب دید و نمی تواند به عملکرد خود ادامه بدهد.

هادیان پور با اشاره به این که مصرف زیاد استامینوفن می تواند باعث بروز نارسایی حاد کبد گردد که در طی یک دوره چند روزه یا چند هفته ای اتفاق می افتد، نه ماه ها یا سال ها، تأکید کرد: نارسایی حاد کبد به میزان نارسایی مزمن کبد شایع نیست، اما بسیار جدی و خطرناک است.

این متخصص داخلی اعلام کرد: بیماری های کبدی که بدون درمان رها شوند می توانند اثرات ماندگاری بر سلامتی شما داشته باشند، بنابراین اگر فکر می کنید بیماری کبد دارید، بهتر است در اسرع وقت با پزشک معالج خود صحبت کنید.

منبع: فرارو
انتشار: 29 تیر 1401 بروزرسانی: 29 تیر 1401 گردآورنده: kalarena.ir شناسه مطلب: 2161

به "بیماری های کبدی، دلیل ها و علائم" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "بیماری های کبدی، دلیل ها و علائم"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید