راز پشت مجسمه های بوداپست چیست؟

به گزارش مجله کالارنا، مجسمه های سنگی و مسی در سراسر شهر بوداپست بسیار مجذوب کننده و تماشایی هستند. در حالی که برخی از آن ها نظیر مجسمه چهره های تاریخی در نقاط معروف شهر آنچه را که درون خود دارند به وضوح به نمایش می گذارند، برخی از مجسمه های دیگر داستان های شگرفی در پشت خود دارند. کشف رازهای این مجسمه ها یکی از جاذبه های گردشگری بوداپست محسوب می گردد. برخی از آن ها شما را با تاریخ مجارستان و بوداپست آشنا خواهد نمود.

راز پشت مجسمه های بوداپست چیست؟

با ما سفر کنید و با تور مجارستان ارزان از کشور جذاب اروپایی دیدن کنید و شهر زیبای بوداپست مجارستان را ببینید.

کولومبو

گرامی داشتن یاد عظیم ترین کارآگاه تلویزیونی همراه با سگ خود کافی به نظر می رسد، اما رازهای بیشتری در این یک جفت مجسمه در نزدیکی تئاتر کمدی ملی بوداپست وجود دارد. پیتر فالک، بازیگر نقش کولومبو (Columbo)، ریشه مجاری داشت: مادرش یک یهودی مجاری بود که پیش از تولد این ستاره بازیگری به نیویورک مهاجرت کرد.

امره ناگی

امره ناگی (Imre Nagy) یکی از مشهورترین نخست وزیران مجارستان بود که نقشی مشخص نماینده در انقلاب 1956 علیه اتحاد جماهیر شوروی داشت. هرچند این عمل درنهایت منجر به اعدام وی شد، اما این سرآغاز به دست گرفتنِ کنترل مجارستان از سوی مردم این کشور بود. مردم همیشه نگاه این مجسمه به سوی مجلس مجارستان را به عشق ناگی به کشور تعبیر می نمایند.

رونالد ریگان

مجسمه رونالد ریگان، رئیس جمهور آمریکا و مخالف سرسخت کمونیسم، فاصله چندانی تا امره ناگی ندارد. او امروزه در میدان آزادی ایستاده است؛ پارکی که زمانی خانه مجسمه های فراوان تاریخ مجارستان بود، اما پس از اشغال کشور به دست شوروی، همه آن ها برچیده شدند و جای خود را به یادمان سنگی سربازان شوروی دادند. مجسمه ریگان چند سال بعد به منظور ایجاد توازن با ستون هرمی شکل و جنجالی شوروی با یک ستاره در بالای آن، به این پارک اضافه شد. ظاهر ریگان این گونه به نظر می رسد که وی قصد گذر از این یادمان سنگی و حرکت به سوی سفارت آمریکا در همان حوالی را دارد.

کفش های کرانه رود دانوب

کفش های کرانه رود دانوب دیگر مقصد محبوب گردشگری، به لطف نزدیکی آن به ساختمان مجلس مجارستان است. کفش هایی که بسیار ظریف به نظر می رسند، اما داستانی غم انگیز را روایت می نمایند. این 60 جفت کفش برنزی به یاد هزاران مجاریِ یهودی که به دست گروه شبه نظامی صلیب پیکانی (Arrow Cross) در بوداپست کشته شدند، در کنار رود دانوب ساخته شده است. آن ها ایدئولوژی مشترکی با نازی ها در جنگ جهانی دوم داشتند.

پلیس چاق

گفته می گردد که دست کشیدن به شکم این مرد چاق برای شما خوش شانسی به همراه می آورد. به علاوه، از آن جایی که او در نزدیکی کلیسای سنت استفان ایستاده، تعداد فراوانی از گردشگر ها خواستار دست زدن به منبع بی خاتمهِ امید این مجسمه هستند. مجسمه پلیس چاق در خیابان زرینی (Zrinyi) واقع شده است و خالق این اثر از پدرعظیم خود که یک پلیس بود و برای رژه ها و جشن ها لباس رسمی به تن می کرد، الهام گرفته است. مجسمه به سبب ایستادن در این خیابان، کلاه رسمی خود، یک کلاه آهنی زرین، را به سر دارد.

ایشتوان سیچینی

مجسمه ای که بر روی یک تکه سنگ سبزرنگ ایستاده، ایشتوان سیچینی (István Széchenyi) نام است. مردی که امروزه از وی به اسم مجاری کبیر یاد می گردد و نام او در سراسر خیابان ها، میدان ها و ساختمان های کشور به گوش می رسد. احتمالاً مهم ترین میراث برجای مانده از سیچینی برای مجارستان، کوشش وی برای توسعه حمل ونقل شهری بوده باشد. او یکی از حامیان سرسخت پیوند میان بودا و پِست به وسیله پلی بود که امروزه به پل سیچینی معروف است. پلی که در نزدیکی مجسمه وی واقع شده است.

شیرها

یک افسانه وجود دارد که می گوید طراح و خالق این شیرهای سنگی در دو طرف پل سیچینی به قدری به کار خود اطمینان داشت که مدعی بود اگر فردی بتواند یک عیب در این شیرها بیابد، او خود را از بالای پل به درون رودخانه پرت خواهد نمود. گفته می گردد که یک کودک متوجه شد که شیرها زبان ندارند؛ مارشالکو (Marschalkó)، خالق این شیرها، بلافاصله پس از فهمیدن این موضوع خود را از بالای پل به درون رودخانه پرتاب کرد و جان سپرد.

اگرچه ممکن است بسیاری از مجاری ها همچنان این داستان را باور داشته باشند، اما حقیقت کاملاً فرق دارد؛ این 4 شیر در حقیقت زبان دارند، اما نمی توان زبان آن ها را از نگاه یک عابر پیاده مشاهده کرد. مارشالکو هم تا دهه 1870 و سال ها پس از ساخت مجسمه ها به حیات خود ادامه داد.

شاهزاده کوچک

این منطقه همراه با مجسمه موجود در آن در میان گردشگر ها و مردم محلی بسیار محبوب است، زیرا این ناحیه مخصوص عابر پیاده یک پارک خلوت با نمایی عالی به رودخانه دانوب و قلعه بودا از فاصله دور محسوب می گردد. هنرمندی که این مجسمه را ساخته، از دختر کوچک خود الهام گرفته است. دختری که ردای بلند پدر را به تن نموده و تظاهر می نماید که یک شاهزاده است.

پسران خیابان پل

این اثر شگفت انگیز از چندین مجسمه در نزدیکی منطقه خرید کوروین (Corvin) واقع شده و گروهی از پسرانِ در حال بازی با سنگ های مرمری در راستا رفتن به مدرسه را به تصویر می کشد. مجسمه ها به مقدار کافی مسحورنماینده هستند، اما این سه تندیس درواقع داستان پسران خیابان پل را روایت می نمایند؛ داستان گروهی از پسران که در کتابی مشهور به همین نام از فرانک مولنار، نویسنده مجاری، آمده است. او در کتاب خود دو گروه از بچه ها را به تصویر می کشد که بر سر یک تکه زمین متروکه باهم به جنگ می پردازند. پسران خیابان پل یکی از مشهورترین داستان های کلاسیک در ادبیات مجارستان است و در مدارس ابتدایی این کشور تدریس می گردد. صحنه ای که این مجسمه ها روایت می نمایند، یکی از به یادماندنی ترین لحظات در بخش های اول کتاب است. جایی که پسران برای اولین بار متوجه تهدیدی برای زمینشان می شوند.

فرانک پوشکاش

اگر یک هوادار ورزش فوتبال هستید، پس ممکن است از قبل با این مجسمه که در بیرون از شهر بوداپست در منطقه موسوم به ابودا (Óbuda) واقع شده، دل بستگی هایی داشته باشید. قهرمانی که در حال ضربه زدن به توپ است، فرانک پوشکاش افسانه ای نام دارد؛ فوتبالیست مشهور مجاری و یکی از شناخته شده ترین چهره های این ورزش در سراسر جهان. حتی در ورزش فوتبال یک جایزه به یاد پوشکاش وجود دارد که هرساله به زننده زیباترین گل سال اهدا می گردد.

منبع: گردشبان
انتشار: 15 مرداد 1400 بروزرسانی: 15 مرداد 1400 گردآورنده: kalarena.ir شناسه مطلب: 1811

به "راز پشت مجسمه های بوداپست چیست؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "راز پشت مجسمه های بوداپست چیست؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید