طرز تهیه دوغ گازدار خانگی با شیر و ماست با طعم دوغ محلی

به گزارش مجله کالارنا، دوغ یکی از نوشیدنی های بسیار خوشمزه و پرطرفدار در دنیا است که علاوه بر اینکه طعم بسیار خوبی دارد برای سلامتی نیز مفید است. در این آموزش شما فرا می گیرید که چگونه دوغ را به صورت کاملا حرفه ای و گازدار در منزل تهیه کنید (طرز تهیه دوغ گازدار خانگی بسیار عالی). با مقدار موادی که در این دستور قرار گرفته است می توانید 1 بطری دوغ گازدار تهیه کنید. در صورتی که می خواهید مقدار کمتر یا بیشتری دوغ گازدار تهیه کنید کافیست مقدار مواد را ضرب یا تقسیم کنید.

طرز تهیه دوغ گازدار خانگی با شیر و ماست با طعم دوغ محلی

در این مطلب آمده است:

طرز تهیه دوغ گازدار خانگی با ماست

طرز تهیه دوغ گازدار خانگی با شیر

طرز تهیه دوغ گازدار خانگی با ماست

مواد لازم:

  • ماست
  • آب
  • چند حبه قند

روش تهیه دوغ ترش گازدار

  • اول از همه باید ماست مناسبی انتخاب کنید. یعنی ماستی که یک دست و ترش باشد.
  • (اگر ترش نیست ماست را در ظرف سر بسته و به مدت 3 روز در یخچال نگهداری میکنیم)
  • سپس ماست را آنقدر هم میزنیم تا کاملا براق گردد آنگاه دو برابر ماست موجود آب به آن اضافه میکنیم و میزان نمک هم به دلخواه خواهد بود
  • حال برای گازدار شدن دوغ کافیست دو حبه قند به آن اضافه کنیم
  • سپس دوغ را به مدت 10 دقیقه در ظرف سربسته ای (کاملا بسته و محکم) خوب هم میزنیم و بعد ظرف حاوی دوغ را در هوای آزاد به مدت یک هفته نگهداری میکنیم.
  • اکنون دوغ ما به همراه چند تکه یخ آماده میل کردن است.

نکات مهم در درست کردن دوغ گازدار خانگی

  • هرگز بیش از حد از قند برای گازدار کردن دوغ استفاده نکنید.
  • دوغی را باید قبل از مصرف تکان دهید.
  • از شاهسپرن یا موسیر، کاکوتی، نعنا، آویشن، پونه و سایر سبزیجات محلی برای طعم دار کردن دوغ بهره ببرید تا طبع سرد دوغ را متعادل نمایند.
  • برای گازدار کردن دوغ خانگی، به جای قند، می توانید از چند عدد نخود نیز بهره ببرید.

طرز تهیه دوغ گازدار خانگی با شیر

مواد لازم برای دوغ خانگی با طعم دوغ محلی:

  • ماست: 4 تا 5 قاشق غذاخوری
  • شیر: یک لیتر
  • نمک: یک قاشق سوپ خوری
  • شکر: نصف قاشق چای خوری
  • یک حبه قند کوچک (به جای شکر)

روش تهیه دوغ محلی با شیر در خانه

  • در این روش ابتدا شیر و آب را با هم مخلوط کنید و یک لیوان از این مخلوط را جدا کنید و کنار بگذارید .
  • بقیه مخلوط مایع را داخل ظرفی بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا گرم گردد ولی به جوش نیاید. فقط در حدی گرم گردد که وقتی دستتان در داخل آن فرو کردید ، دستتان نسوزد.
  • بعد از گرم شدن مخلوط مایه شیر و آب ، نمک ، شکر و ماست را به همراه یک لیوان آب و شیری که کنار گذاشته بودید اضافه کنید و خوب مخلوط کنید. مواد مخلوط شده را در ظرف مورد نظرتان بریزید و در ظرف را خوب و محکم ببندید و چند بار تکان دهید . بعد در یک جای گرم به مدت چند روز (3 تا 4 روز) قرار دهید تا دوغ اماده گردد. برای زودتر آماده شده دوغ میتوانید آن را زیر نور آفتاب و یا کنار شوفاژ قرار دهید.

فواید مصرف دوغ گازدار خانگی

  • دارای ویتامین های B و D است از اینرو می تواند در تامین این ویتامین ها به بدن یاری نماید.
  • مصرف دوغ از رشد و نمو بسیاری از باکتری های مضر در سیستم گوارشی انسان جلوگیری می نماید.
  • مصرف دوغ به هضم غذا یاری می نماید و التیام بخش نیز است.
  • مصرف دوغ به گردش بهتر خون در بدن انسان یاری می نماید.
  • بعضی از سردردها که ناشی از گرمی هوا می باشد، با مصرف دوغ التیام می یابد.
  • مصرف دوغ از بوی بد دهان نیز جلوگیری می نماید.
  • شاید این طور بتوان گفت که دوغ نوشابه ماست است و حاوی کلسیم و سایر مواد معدنی، ویتامین های موجود در ماست ، پروتئین و چربی است. به همین دلیل ارزش غذایی آن از ماست کمی کمتر است.
  • دوغ به دلیل طبیعت سرد، علائم گرمازدگی، خستگی و عطش را التیام بخشیده و مانند ماست، حاوی میکروارگانیسم های زنده و مفیدی است.

سخن آخر

دوغ فرآورده ای است که از رقیق کردن ماست با آب آشامیدنی و یا معدنی و یا آب پنیر تخمیر شده به دست می آید. رنگ آن باید سفید تا سفید شیری باشد و دارای طعم مطبوع و مخصوص به خود بوده و فاقد هر گونه طعم و بوی خارجی باشد. دوغ نوشیدنی لبنی مناسبی است که می تواند جای نوشابه را در سبد غذایی ما بگیرد. نوشیدنی سالم و مفیدی که تأمین نماینده احتیاج روزانه به کلسیم و حاوی ویتامین های گروه B است. از این رو بر عکس نوشابه، تقویت نماینده استخوان هاست. دوغ علاوه بر مزایای تغذیه ای، حاوی باکتری های مفیدی است که اثرات زیادی بر سلامت گوارش دارد. هر لیتر دوغ حاوی 5/ 1- 2 درصد پروتئین، 1 درصد چربی و 6/00 گرم کلسیم است.

امیدواریم از ایت دستورات استفاده نموده و خود را از مصرف دوغ های بازاری رها کنید! در پایان پیش بینی می کنیم پس از تهیه یک دوغ محلی خانگی خوشمزه، با آن یک آش دوغ کردستان یا آش دوغ لری تهیه نموده و از طعم آن لذت ببرید.

شما به چه روشی دوغ گازدار خانگی تهیه می کنید؟ نظرات خود را در پایین همین صفحه با ما در میان بگذارید.

منبع: مجله انگیزه
انتشار: 3 آبان 1399 بروزرسانی: 3 آبان 1399 گردآورنده: kalarena.ir شناسه مطلب: 1273

به "طرز تهیه دوغ گازدار خانگی با شیر و ماست با طعم دوغ محلی" امتیاز دهید

2 کاربر به "طرز تهیه دوغ گازدار خانگی با شیر و ماست با طعم دوغ محلی" امتیاز داده اند | 4.5 از 5
امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه دوغ گازدار خانگی با شیر و ماست با طعم دوغ محلی"

1 دیدگاه

قادری 15 خرداد 1401

اگه بلد باشی و با دقت درست کنی حرف نداره ما ار 15 سال پیش با شیر و ماست و نخود درست میکردیم خودشم خیلی غلیظ و گازدار طبیعی درمیاد

پاسخ به قادری
* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید