علائم درگیری ریه در مبتلایان کرونا چیست؟

به گزارش مجله کالارنا، تهران (پانا) - یک متخصص عفونی علائم احتمال بروز درگیری ریوی در مبتلایان به کرونا را توضیح داد.

علائم درگیری ریه در مبتلایان کرونا چیست؟

به گزارش وزارت بهداشت، آمیتیس رمضانی، گفت: بسیاری از مردم بعد از ابتلا به کرونا به دلیل نگرانی از درگیر شدن ریه اقدام به سی اسکن مکرر می کنند و از روز اول بیماری اقدام به سی تی اسکن می کنند تا ببینند ریه درگیر شده یا خیر. باید توجه کرد که معمولا در روزهای اولیه بیماری اصلا درگیری ریوی را نداریم. اگر هم داشته باشیم، خفیف است و نیاز به اقدام درمانی خاصی ندارد.

وی با بیان اینکه هر ویروسی وقتی جهش پیدا می کند سیر بالینی بیماری هم تغییر می کند، اضافه نمود: در ویروس ووهان درگیری ریوی در هفته های اول را بسیار کم می دیدیم و معمولا بیشترین مسائل در هفته دوم بود، اما در ویروس های جهش یافته مانند آلفا، دلتا و... سیر بالینی مقداری تغییر کرده است و زودتر علائم درگیری ریه ایجاد می گردد، اما این موضوع به این معنا نیست که مردم بخواهند مکرر سی تی اسکن انجام دهند. به هر حال ما یکسری علائم داریم که شک درگیری ریه را ایجاد می کند.

رمضانی ادامه داد: به نام مثال فردی که چند روز به صورت مکرر تب می کند و تبش قطع نمی گردد. سه تا چهار روز تب می کند، یعنی استامینوفن مصرف می کند و موقت تب قطع شده، اما دوباره بازمی گردد. در این فرد ما احتمال پیشرفت بیماری و احتمال درگیری ریه را می دهیم یا فردی که علائم تنگی نفس یا سرفه های پیشرفته دارد. یعنی با وجود همه داروهایی که تجویز می کنیم، نه تنها علائمی مانند سرفه کاهش نیافته، بلکه دارد بیشتر می گردد یا کسی که ضعف بسیار شدیدی دارد که برطرف نمی گردد و شدت هم می یابد. ما با توجه به این علائم شک می بریم که درگیری ریه داشته باشد و با توجه به این مساله سی تی اسکن ریه می گیریم.

وی گفت: بنابراین سی تی اسکن غیرضروری نباید انجام داد. کسی که روز اول سی تی اکسن انجام دهد، منجر به این می گردد که ممکن است یک فرد در سیر بیماری اش دو تا سه بار نیاز به سی تی اسکن پیدا می کند که در آن زمان اشعه زیادی دریافت می کند که برایش خوب نیست و در عین حال شاید تا پایان بیماری هم درگیری ریه پیدا نکند. درگیری ریه در همه بیماران دیده نمی گردد، بلکه برخی بیماران درگیری ریه و نیاز به سی تی اسکن پیدا می کنند.

رمضانی گفت: درگیری ریه خفیف هم نگرانی زیادی ندارد، بلکه درگیری ریوی شدید است که باعث می گردد درمان و دارو هم تغییر کند.

منبع: خبرگزاری پانا
انتشار: 12 شهریور 1400 بروزرسانی: 12 شهریور 1400 گردآورنده: kalarena.ir شناسه مطلب: 1845

به "علائم درگیری ریه در مبتلایان کرونا چیست؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "علائم درگیری ریه در مبتلایان کرونا چیست؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید