فواید نوشیدن آب معدنی را بشناسید

به گزارش مجله کالارنا، آب معدنی از مخازن و چشمه های زیرزمینی طبیعی تامین می گردد. آب معدنی دارای چندین ماده معدنی ضروری از جمله کلسیم، منیزیم و سدیم است، بنابراین نوشیدن آن بعضی از مزایای سلامتی را به همراه دارد.

فواید نوشیدن آب معدنی را بشناسید

به گزارش خبرنگاران، این مقاله فواید نوشیدن آب معدنی را برای سلامتی مورد آنالیز قرار می دهد.

آب معدنی چیست؟

برخلاف انواع دیگر آب، آب معدنی حاوی مواد معدنی طبیعی و سایر عناصر کمیاب است.

بر اساس سازمان غذا و داروی آمریکا، آب معدنی باید حداقل 250 قسمت در میلیون (ppm) کل مواد جامد محلول - یا مواد معدنی و عناصر کمیاب - از منبع داشته باشد. افزودن مواد معدنی هنگام بسته بندی آن مجاز نیست.

برخلاف نوشابه و آب گازدار، آب معدنی به طور طبیعی گازدار است، اما افزودن یا حذف گاز دی اکسید کربن CO2 در حین بطری سازی مجاز است، همچنین آب معدنی برای حذف مواد سمی مانند آرسنیک تصفیه می گردد.

همانطور که از نام آن معین است آب معدنی حاوی مقادیر زیادی مواد معدنی و سایر ترکیبات طبیعی از جمله منیزیم، کلسیم، بی کربنات، سدیم، سولفات، کلرید و فلوراید است.

انواع و مقدار مواد معدنی به محل تامین آب بستگی دارد. در نتیجه فواید و طعم آب معدنی برای سلامتی بسیار متفاوت است.

در نهایت، در حالی که آب لوله کشی می تواند بعضی مواد معدنی را برای بدن تامین کند آب معدنی بطری شده به طور کلی حاوی بیشتری از این ترکیبات است.

فواید آب معدنی برای سلامتی

به دلیل ترکیب منحصر به فرد آن از مواد معدنی و ترکیبات آلی آب معدنی طبیعی بعضی از مزایا را برای سلامتی به همراه دارد.

آب معدنی باعث سلامت استخوان ها می گردد

مصرف میزان کافی کلسیم برای سلامتی استخوان در تمام مراحل زندگی مهم است زیرا به رشد و نگهداری استخوان یاری می نماید. تحقیقات نشان می دهد آب معدنی منبع خوبی از کلسیم است. در حقیقت، مطالعات نشان می دهد بدن کلسیم را از آب معدنی به همان اندازه موثر حاصل از لبنیات جذب می نماید.

یک مطالعه روی 255 زن یائسه نشان داد افرادی که به طور مرتب آب معدنی غنی از کلسیم می نوشند تراکم توده استخوان به طور قابل توجهی بالاتر از افراد دارای سطح پایین تری کلسیم دارند. علاوه بر این، بی کربنات و منیزیم موجود در آب معدنی از استخوان های قوی نیز پشتیبانی می نماید.

آب معدنی به کاهش فشار خون یاری می نماید

تحقیقات نشان می دهد سطح ناکافی کلسیم و منیزیم منجر به فشار خون بالا می گردد که عامل خطری برای بیماری های قلبی محسوب می گردد.

یک مطالعه اخیر مرتبط با نوشیدن آب حاوی منیزیم و کلسیم با سطح فشار خون قابل توجهی پایین تر است.

با توجه به اینکه آب معدنی منبع خوبی برای هر دوی این مواد مغذی است نوشیدن آن به کاهش سطح فشار خون یاری به ویژه در افراد مبتلا به فشار خون بالا یاری می نماید.

یک مطالعه 4 هفته ای روی 70 بزرگسال مبتلا به فشار خون مرزی نشان داد نوشیدن حداقل 34 اونس آب معدنی طبیعی در روز به طور قابل توجهی سطح فشار خون را کاهش می دهد.

با این حال، مروری بر 20 مطالعه ای که به آنالیز تاثیر آب معدنی بر فشار خون پرداخته نتایج متناقضی را در این زمینه نشان می دهد، بنابراین برای درک بهتر رابطه بین نوشیدن آب معدنی و فشار خون مطالعات بیشتری در این زمینه ضروری است.

آب معدنی برای سلامت قلب مفید است

آب معدنی گازدار از شما در برابر بیماری های قلبی محافظت می نماید. 2 مطالعه روی زنان یائسه نشان داد نوشیدن 0.5 تا 1 لیتر آب معدنی گازدار در روز به طور قابل توجهی سطح تری گلیسیرید و کلسترول LDL (بد) را کاهش می دهد در حالی که باعث افزایش سطح کلسترول HDL (خوب) می گردد.

منیزیم موجود در آب معدنی برای سلامت قلب نیز مفید است زیرا یک مطالعه سطوح بالاتری از منیزیم را در آب معدنی با کاهش خطر مرگ ناشی از بیماری قلبی مرتبط دانست. اگرچه نویدبخش است، اما مطالعات بیشتری برای معین چگونگی تاثیر نوشیدن آب معدنی بر سلامت قلب ضروری است.

آب معدنی به درمان یبوست یاری می نماید

آب معدنی غنی از منیزیم به جلوگیری و درمان یبوست یاری می نماید. تحقیقات نشان می دهد منیزیم آب را به روده می کشد و عضلات روده را شل می نماید. این ترکیب مدفوع را نرم تر و راحت تر دفع می نماید.

یک مطالعه 6 هفته ای روی 106 فرد مبتلا به یبوست عملکردی نشان داد که نوشیدن 500 میلی لیتر آب معدنی غنی از منیزیم و سولفات در روز به طور قابل توجهی فرکانس حرکات روده و قوام مدفوع را بهبود می بخشد.

با این وجود، به خاطر داشته باشید مصرف کافی مایعات صرف نظر از محتوای مواد معدنی آن باعث بهبود هضم غذا و یاری به حفظ حرکات منظم روده می گردد.

اشکالات احتمالی نوشیدن آب معدنی

اگرچه نوشیدن آب معدنی برای بیشتر افراد گزینه بی خطری تلقی می گردد، اما بعضی از مارک ها به دلیل سرشار بودن از سدیم برای افرادی که رژیم کم سدیم دارند گزینه مناسبی محسوب نمی گردد.

علاوه بر این، بعضی از نگرانی ها در خصوص محتوای میکروپلاستیک آب معدنی در بطری های پلاستیکی وجود دارد. در حالی که اثرات درازمدت میکروپلاستیک برای سلامتی هنوز ناشناخته است، اما مطالعات اولیه در فاز حیوانی و آزمایشگاهی نشان می دهد این ذرات کوچک می توانند در بدن جمع شده و التهاب را افزایش دهند.

در نهایت آب معدنی گازدار اسیدی تر از آب معمولی است و قرار دریافت در معرض اسید به مینای دندان آسیب می رساند. در حالی که تحقیقات محدود است، اما نتایج یک مطالعه نشان داد آب معدنی گازدار فقط کمی بیشتر از آب معمولی به مینای دندان آسیب می رساند و 100 برابر کمتر از نوشابه های قندی آسیب می زند.

آب معدنی اغلب حاوی مواد معدنی ضروری به ویژه کلسیم و منیزیم است. در حالی که ترکیب دقیق مواد معدنی به محل تامین آب بستگی دارد، اما نوشیدن آب معدنی چندین فایده برای سلامتی دارد. با این حال، روش های دیگری نیز برای تامین این مواد معدنی وجود دارد، بنابراین انتخاب بین آب لوله کشی و آب معدنی باید براساس نوع مورد نظر شما معین گردد.

منبع: سایت الو دکتر

منبع: جام جم آنلاین
انتشار: 29 خرداد 1400 بروزرسانی: 29 خرداد 1400 گردآورنده: kalarena.ir شناسه مطلب: 1724

به "فواید نوشیدن آب معدنی را بشناسید" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "فواید نوشیدن آب معدنی را بشناسید"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید