طرز تهیه 4 شیر گیاهی خانگی (وگان) به ساده ترین روش ممکن
به گزارش مجله کالارنا، انواع شیر گیاهی برای افرادی که اهل خوردن لبنیات حیوانی نیستند جزو محبوب ترین نوشیدنی های مفید محسوب می شوند. ما برای دریافت بسیاری از مواد مغذی و درست کردن بعضی غذاها و نوشیدنی ها به شیر احتیاج داریم. اما نوشیدن شیر در رژیم وگان امکان پذیر نیست. افراد گیاهخوار از شیر وگان مانند شیر سویا، شیر بادام گیاهی و شیر جو دوسر و … به عنوان جایگزین برای شیر لبنی استفاده می نمایند. در این مقاله از در ما طرز تهیه انواع شیر گیاهی یا شیر وگان از چند ماده غذایی مختلف و مغزها و آجیل را به شما خواهیم گفت.

فهرست انواع شیر گیاهی خانگی
در سال های اخیر و با افزایش محبوبیت رژیم گیاهخواری و رژیم وگان احتیاج به محصولات غذایی وگان نیز بیشتر احساس می شود. بعضی از انواع شیر گیاهی را می توان از فروشگاه ها خرید. اما ممکن است این محصولات در دسترس همه مردم نباشند. سوال بسیاری از افراد وگان این است که چگونه شیر گیاهی درست کنیم. ما طرز تهیه شیر گیاهی از انواع مغزها را به شما می گوییم تا به راحتی آن را در منزل تهیه کنید.
شما می توانید مواد اولیه مورد احتیاج برای تهیه انواع شیر گیاهی مانند ، انواع، ، ، و بعلاوه را به روش های و اینترنتی به وسیله فروشگاه های تهیه کنید.
شیر بادام
شیر بادام یکی از نوشیدنی های سالم، مغذی، کم کالری و از انواع شیر vegan است. شیر بادام برای نوزادان هم بسیار توصیه می شود اما در هر سن و شرایط جسمانی که باشید، از شیر بادام وگان به عنوان جایگزین شیر لبنی می توانید بهره ببرید. این شیر، یک شیر گیاهی است که حاوی کلسیم، کربوهیدرات، پروتئین، چربی های سالم، ویتامین E، ویتامین D و … دیگر مواد مغذی برای سلامت بدن است.
در طرز تهیه شیر گیاهی بادام، بادام ها را بشکنید و در یک کاسه بریزید. کمی روی بادام ها آب بریزید تا حدی که آنها را بپوشاند. بادام های خیسانده را کنار بگذارید. حدود نیم ساعت می توانید بادام ها را بخیسانید. سپس بادام ها را از آب بیرون بیاورید و پوست آنها را بگیرید.
سپس بادام ها را در مخلوط کن بریزید و نصف لیوان آب به بادام ها اضافه کنید. مخلوط کن را روشن کنید تا آب و بادام ها را با هم میکس شود. اجازه دهید بادام ها کاملا پوره شوند. سپس بقیه آب را اضافه کنید و برای حدود 2 دقیقه دیگر مواد را مخلوط کنید.
در ادامه و بعد از پوره شدن بادام ها، یک صافی یا پارچه نخی تمیز را روی دهانه یک لیوان بگذارید و شیر بادام را در صافی یا روی پارچه بریزید.
برای خواندن ادامه مراحل روی لینک مطلب آن کلیک کنید.
شیر سویا
شیر سویا از دانه های سویای خیس خورده و آسیاب شده به دست می آید. این نوشیدنی وگان از مقوی ترین انواع شیر گیاهی مناسب برای گیاهخواران و افرادی است که نمی توانند لاکتوز موجود در انواع شیر حیوانی را تحمل نمایند. شیر سویای وگان حاوی پروتئین های گیاهی، چربی های سالم، کربوهیدرات ها، آنتی اکسیدان ها و مواد مغذی فراوان دیگری است.
برای تهیه شیر سویا، ابتدا یک لیوان دانه سویای خشک را در ظرف مناسبی بریزید و با آب سرد فراوان بشویید؛ تا هرگونه گرد و غبار یا ناخالصی از سطح دانه های سویا زدوده شود.
سپس، دانه های شسته شده را در کاسه بزرگ و مناسبی بریزید و مقداری آب سرد به این کاسه بیفزایید. مقدار آب باید به مقدار ای باشد که حدود 5 سانتی متر بالاتر از سطح دانه های سویا قرار بگیرد. این کاسه را به مدت 8 الی 12 ساعت در آشپزخانه به حال خودش بگذارید تا دانه های سویا حسابی خیس بخورند و کاملا نرم شوند. در فصول گرم، توصیه می کنیم این ظرف را در یخچال قرار دهید تا دانه های سویا در اثر گرما تخمیر نشوند.
پس از گذشت این مدت، دانه های خیس خورده و متورم شده سویا را در سبد بریزید و به خوبی آبکشی کنید. سپس، دانه های سویا را با دست حسابی مالش دهید تا پوست نازک آن ها جدا شود.
دانه های خیس خورده، نرم و بدون پوست سویا را به همراه 3 الی 4 لیوان آب تازه در مخلوط کن بریزید. این ترکیب را برای 2 الی 3 دقیقه با سرعت بالا آسیاب کنید تا مایع یکنواخت و شیری رنگی ایجاد شود.
برای خواندن ادامه مراحل روی لینک مطلب آن کلیک کنید.
شیر جو دوسر
شیر جو دو سر، یکی از انواع شیر گیاهی یا شیر غیرلبنی است که علاوه بر خواص فوق العاده اش، طعم خاص و خوشمزه ای هم دارد. این شیر نیز مانند دیگر شیرهای گیاهی مخصوصا برای گیاهخواران که محصولات لبنی مصرف نمی نمایند یا عدم تحمل لاکتوز دارند، مناسب است.
در طرز تهیه شیر گیاهی از جودو سر، جو دو سر را در یک کاسه بریزید و آب را به آن اضافه کنید. می توانید آب و جو دو سر را برای 30 دقیقه تا 8 ساعت بخیسانید. اگر عجله دارید و مایل به خیساندن آن نیستید، جو دو سر را در مخلوط کن بریزید و به آن آب را اضافه کنید.
سپس مخلوط کن را روشن کنید و جو دو سر را با آب، به مدت 30 ثانیه، بزنید تا جو دو سر پرک، پوره و نرم شود. سپس نمک، شربت افرا یا شیره خرما و وانیل را در مخلوط کن بریزید و چند ثانیه دیگر بزنید تا همه مواد به طور کامل با هم مخلوط شوند.
در ادامه یک پارچه نخی تمیز را در یک آبکش بگذارید تا کل کف و دیواره آبکش را بپوشاند. سپس آبکش را روی دهانه یک کاسه یا ظرف مناسب بگذارید. مواد داخل مخلوط کن را در آبکش و روی پارچه بریزید.
برای خواندن ادامه مراحل روی لینک مطلب آن کلیک کنید.
شیر نارگیل
شیر نارگیل یکی از نوشیدنی های مقوی و خوشمزه و از انواع شیر گیاهی است که به راحتی می توانید به صورت کاملا طبیعی و ارگانیک، در خانه درست کنید. شیر نارگیل را هم با نارگیل تازه و هم با پودر نارگیل می توانید تهیه کنید.
برای تهیه شیر نارگیل گیاهی، ابتدا بافت کنفی روی نارگیل را جدا کنید. می توانید این لایه کنفی را روی شعله گاز بگیرید و بسوزانید. سپس با یک جسم نوک تیز داخل چشم های نارگیل فرو کنید. (3 لکه تیره در بالای نارگیل وجود دارد که به چشم های نارگیل معروف است). این لکه ها را سوراخ کنید.
سپس نارگیل را برگردانید و آب داخل نارگیل را در یک کاسه یا لیوان بریزید. توجه کنید که حتما ابتدا آب داخل نارگیل را خالی کنید و بعد آن را بشکنید. سپس با چکش یا سنگ، روی نارگیل بکوبید و پوست سخت نارگیل را بشکنید. با چاقو، گوشت نارگیل را از پوسته آن جدا کنید.
قبل از خرد کردن نارگیل، با پوست گیر یا چاقوی تیز، پوسته قهوه ای روی گوشت نارگیل را جدا کنید تا فقط گوشت سفید آن باقی بماند. سپس نارگیل را خرد کنید و در مخلوط کن بریزید. دو برابر حجم نارگیل (حدود 3 تا 4 لیوان آب جوش) در مخلوط کن بریزید و حدود 5 تا 10 دقیقه صبر کنید تا چربی و عطر نارگیل ها بیرون بیاید.
برای خواندن ادامه مراحل روی لینک مطلب آن کلیک کنید.
سوالات متداول درباره طرز تهیه شیرهای گیاهی
شیر وگان چیست؟
شیر وگان به نوشیدنی هایی گفته می شود که بدون استفاده از محصولات حیوانی تهیه می شوند، مانند شیر سویا، بادام، نارگیل و جو دو سر. این شیرها کاملاً گیاهی هستند و مناسب افرادی اند که رژیم وگان یا گیاهخواری دارند یا به دلایل سلامتی نمی توانند شیر حیوانی مصرف نمایند.
شیر سویا چه خواصی دارد و برای چه کسانی مناسب است؟
شیر سویا سرشار از پروتئین، ویتامین B12 (در انواع غنی شده) و کلسیم است. این نوشیدنی برای افراد دارای عدم تحمل لاکتوز، وگان ها و کسانی که در پی منبع پروتئین گیاهی هستند، بسیار مناسب است.
تفاوت های طعم و کاربرد بین شیر نارگیل و شیر بادام چیست؟
شیر نارگیل طعم گرمسیری و بافتی خامه ای دارد و عمدتاً در دسرها و غذاهای آسیایی استفاده می شود. شیر بادام طعم لطیف تر و سبک تری دارد و بیشتر برای نوشیدنی ها، غلات صبحانه و قهوه استفاده می شود.
آیا شیر جو دو سر برای بچه ها و ورزشکاران مفید است؟
بله، شیر جو دو سر منبع خوبی از فیبر و ویتامین های گروه B است. این شیر انرژی نسبتاً پایداری را فراهم می نماید و برای بچه ها و ورزشکاران که به انرژی و فیبر احتیاج دارند، انتخاب مناسبی است.
شیرهای گیاهی چه مزایایی نسبت به شیر گاو دارند؟
شیرهای گیاهی فاقد لاکتوز هستند و برای افرادی که به لاکتوز شیر حساسیت دارند گزینه مناسبی اند. این نوشیدنی ها معمولاً سطح کلسترول و چربی اشباع پایینی دارند و هیچ گونه هورمون یا آنتی بیوتیک دام در آن ها وجود ندارد.
برترین روش نگهداری شیر گیاهی چیست؟
شیرهای گیاهی باید در یخچال و در ظروف دربسته نگهداری شوند. پس از باز کردن، ترجیحاً ظرف یک هفته مصرف شوند تا طعم و کیفیت آن ها حفظ شود. قبل از مصرف هم بهتر است بطری را به خوبی تکان دهید.
منبع: افق کوروش