خبرنگاران همتی بلند با ساخت 2 هزار سرپناه برای زلزله زدگان قطور

به گزارش مجله کالارنا، ارومیه- خبرنگاران- مسوولان آذربایجان غربی با برنامه ریزی، همت و تلاش شبانه روزی توانسته اند برای 2 هزار و 150 خانواری که در زلزله اسفند ماه سال گذشته (1398) قطور در شهرستان خوی آواره شده بودند، سرپناه بسازند.

خبرنگاران همتی بلند با ساخت 2 هزار سرپناه برای زلزله زدگان قطور

به گزارش خبرنگاران، هشت ماه از زلزله چهارم اسفند 1398 قطور می گذرد و تلاش مسوولان آذربایجان غربی برای امدادرسانی و بهبود اوضاع این منطقه زلزله زده بیشتر نمایان می شود زیرا همت دولت برای تامین مسکن مردم زلزله با وجود فرا رسیدن زمستان همچنان ادامه دارد.

از همان روزهای نخست که با تاکید استاندار آذربایجان غربی و مسوولان استانی و کشوری، فرایند خدمات رسانی به مردم منطقه زلزله زده قطور خوی آغاز شد، فکر دست اندرکاران به روزهای سرد پاییز و زمستان امسال نیز بود تا هیچکدام از زلزله زدگان، در این هوای سرد به ویژه در آن منطقه کوهستانی، بدون سرپناه گرم نباشند.

حال که هشت ماه از آغاز آن تلاش بی وقفه می گذرد، بسیاری از وعده های مسوولان دولت تدبیر و امید به بار نشست و هرچند کار تکمیل نشده ولی بار زیادی از مسائل از روی دوش زلزله زدگان قطور برداشته شده است.

همه این کارها، با وجود هشت ماه جدال مسوولان و دست اندرکاران در منطقه زلزله زده قطور با بیماری کرونا نیز بوده که می توانسته مانعی در برابر اقدامات باشد ولی اجازه این کار داده نشده است.

معرفی 12 هزار و 930 پفراینده به بانک

مدیرکل بنیاد مسکن آذربایجان غربی در گفت و گو با خبرنگار خبرنگاران گفت: تسهیلات اختصاص یافته به زلزله زدگان بخش قطور خوی، 14 هزار و 200 فقره مصوب بوده که تا به امروز 12 هزار و 930 آن در مراحل مختلف به بانک های عامل معرفی و یا پرداخت شده است.

محمود بدلی اضافه کرد: سه هزار و 305 میلیارد ریال تسهیلات برای زلزله زدگان بخش قطور خوی توسط هیات وزیران مصوب شده و از این میزان سه هزار و 39 میلیارد ریال تخصیص یافته که بر اساس پیشرفت فیزیکی واحدهای بازسازی شده، در حال پرداخت است.

وی اضافه کرد: این تسهیلات در بخش های احداث و تعمیر واحدهای مسکونی و تجاری، تامین لوازم معیشتی خانگی و سرمایه ای و احداث جایگاه دامی در اختیار متقاضیان خسارت دیده قرار می گیرد.

مدیرکل بنیاد مسکن آذربایجان غربی بیان نمود: برای هر واحد مسکونی روستایی 40 میلیون تومان و شهری 50 میلیون تومان تسهیلات قرض الحسنه و 10 میلیون تومان در روستا و 12 میلیون تومان در شهر بلاعوض پراخت شده است.

بدلی بیان نمود: همچنین پنج میلیون تومان تسهیلات بلاعوض و 15 میلیون تومان تسهیلات قرض الحسنه برای احداث جایگاه دامی و پنج میلیون تومان بلاعوض تامین لوازم معیشتی به خسارت دیدگان قطور در نظر گرفته شده است.

اما در کنار معرفی واحدهای مسکونی منطقه زلزله زده قطور در شهرستان خوی به بانک های عامل برای دریافت تسهیلات ساخت مسکن، بخش دیگری که فعالیت آن تاثیر چشمگیری در توسعه و بهبود فضای منطقه دارد، بحث آواربرداری است که در این راستا اقدامات چشمگیری به همت کارکنان دستگاه های اجرایی فعال در منطقه و به خصوص بنیاد مسکن انقلاب اسلامی صورت گرفته است.

آوار برداری چهار هزارو 220 واحد زلزله زده در قطور

مدیرکل بنیاد مسکن آذربایجان غربی با اشاره به اینکه عملیات آواربرداری چهار هزار و 220 واحد زلزله زده قابل اقدام در منطقه قطور انتها یافته، گفت: از مجموع 6 هزار و 130 واحد مسکونی خسارت دیده، چهار هزار و 500 واحد احداثی بوده و از این تعداد یک هزار واحد برای بازسازی اعلام آمادگی نکردند.

بدلی تاکید کرد: همچنین یک هزار و 630 واحد تعمیری در منطقه زلزله زده وجود داشت که عملیات آن 2 ماه قبل تکمیل و تحویل داده شده است.

وی بیان نمود: مهمترین دلیل وارد شدن خسارت زیاد به خانه ها در زمین لرزه های خوی، وجود واحدهای مسکونی غیرمقاوم، کم دوام و بی دوام بوده است.

بهره برداری 892 واحد مسکونی زلزله زده خوی

مدیرکل بنیاد مسکن آذربایجان غربی گفت: از سه هزار و 500 واحد مسکونی که عملیات بازسازی آنها آغاز شده است، 892 واحد به طور کامل به اتمام رسیده و بهره برداری شده است.

بدلی بیان نمود: همچنین از مجموع واحدهای در حال بازسازی برای سه هزار و 295 واحد فوندانسیون ریزی، سه هزار و 42 واحد اسکلت بندی و 2 هزار و 800 واحد دیوار ساخته شده است.

وی گفت: همچنین برای 2 هزار و 150 خانوار که واحدهای آنان در زلزله قطور ویران شده است، سقف آن به اتمام رسیده تا ازسرمای پیش روی در امان باشند.

وی اضافه کرد: همچنین 985 واحد در مرحله گچ کاری، یک هزار و 134 واحد در مرحله نصب درب و پنجره و یک هزار و سه واحد در مرحله نماکاری هستند.

همچنین علاوه بر پیشرفت عملیات آواربرداری، مسوولان از پرداخت خسارت توسط شرکت های بیمه گرخبر می دهند که نویدبخش بازسازی زودهنگام در این مناطق به شمار می رود.

پرداخت 400 میلیارد ریال خسارت به واحدهای زلزله زده قطور

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار آذربایجان غربی در این رابطه گفت: 400 میلیارد ریال خسارت بیمه ای به واحدهای خسارت دیده منطقه زلزله زده قطور پرداخت شده است.

آیدین رحمانی رضاییه اضافه کرد: این مبلغ خسارت از طرف شرکت بیمه گذار تا به امروز به واحدهای زلزله زده قطور شهرستان خوی واریز شده و مابقی نیز بر اساس گزارش های کارشناسی به زودی پرداخت می شود.

وی ادامه داد: از مجموع سه هزار و 650 خانوار آسیب دیده، سه هزار و 170 خانوار مشمول پرداخت خسارت شدند که در حال دریافت هستند.

تسهیل دستگاه ها برای دسترسی مردم به ملزومات ساخت مسکن

استاندار آذربایجان غربی نیز در این خصوص تاکید دارد که تمام تلاش دولت برای رفع مسائل مردم انجام می گیرد و مردم مناطق زلزله زده به اندازه کافی دچار سختی و مشکل شده اند و این وظیفه دستگاه های اجرایی مسوول است که دسترسی مردم به ملزومات ساخت واحدهای مسکونی را تسهیل کنند.

محمدمهدی شهریاری گفت: رضایت مردم ملاک اصلی ارزیابی اقدامات دستگاه های اجرایی است و تا پیش از رسیدن فصل سرما باید بازسازی مناطق زلزله زده به اتمام برسد.

وی تاکید کرد: هیچ توجیهی در قبال کم کاری برخی دستگاه های اجرایی در مناطق زلزله زده قابل قبول نیست.

نطارت کمیته ویژه بر فرایند کارشناسی واحدهای زلزله زده

استاندار آذربایجان غربی با اشاره به برخی دغدغه های مردمی در خصوص میزان پرداخت خسارت بیمه به واحدهای آسیب دیده و تخریبی گفت: علاوه بر نهادهای ناظر بر شرکت بیمه گذار، کمیته ویژه ای نیز در استانداری این استان فرایند کارشناسی ارزیابی خسارت واحدهای زلزله زده را رصد و پیگیری می کند.

شهریاری تاکید کرد: خسارت های کارشناسی، عادلانه و با درنظر دریافت شرایط سخت منطقه پرداخت می شود.

وی با اشاره به حمایت های دولت از بازسازی مناطق زلزله زده قطور، بیان نمود: فرایند بازسازی این مناطق هر هفته رصد و به مردم این اطمینان خاطر داده می شود که متولیان امر از هیچ تلاشی دریغ نمی کنند.

چهارم اسفندماه 1398- ابتدا منطقه قطور و سپس زرآباد خوی با زمین لرزه نسبتا شدیدی لرزید که این امر در مجموع موجب مصدومیت حدود 104 نفر، بستری شدن 10 نفر، تلف شدن صدها راس دام، تخریب چهار هزار واحد مسکونی و وارد شدن خسارت جزئی به یکهزار واحد دیگر در روستاهای خوی و سلماس شد.

امدادگران و مسوولان آذربایجان غربی بلافاصله پس از زلزله اول در ساعت 9:22 راهی منطقه قطور شدند و ارزیابی میزان خسارت تا شامگاه همان روز ادامه داشت؛ تا اینکه در ساعت 19:30 زلزله نسبتا شدید دیگری به بزرگی 5.9 ریشتر زرآباد را لرزاند و خسارت های زلزله اول را دوچندان کرد؛ تا جایی که شبکه برق و مخابرات برای چند ساعت قطع شد اما در یک اقدام جهادی و پس از چند ساعت، زیرساخت ها دوباره در بامداد دوشنبه وصل شد.

زلزله دوم در زرآباد تنها چند مصدوم جزئی داشت اما تمرکز امدادگران و مسوولان بر روی آن موجب شد تا توزیع اقلام امدادی در بین زلزله زدگان قطور به فردای آن روز یعنی صبح روز دوشنبه موکول شود که متاسفانه برخی ها بلافاصله این تاخیر را در فضای مجازی به حساب نقصان کار گذاشتند.

اما امدادگران، مسوولان و حتی نیروهای سپاهی و مرزبانی که از نخستین ساعات پس از وقوع زلزله اول در منطقه حضور داشتند، از روز دوشنبه به بعد به صورت جهادی کمبودها را یکی پس از دیگری رفع کردند و بسیاری از افراد مطلع اکنون بر این عقیده هستند که دست اندرکاران ستاد مدیریت بحران آذربایجان غربی در این حادثه غیرمترقبه، سنگ تمام گذاشتند.

منبع: ایرنا
انتشار: 3 آذر 1399 بروزرسانی: 3 آذر 1399 گردآورنده: kalarena.ir شناسه مطلب: 1339

به "خبرنگاران همتی بلند با ساخت 2 هزار سرپناه برای زلزله زدگان قطور" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "خبرنگاران همتی بلند با ساخت 2 هزار سرپناه برای زلزله زدگان قطور"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید