طرز تهیه خوراک لوبیا چیتی با قارچ لعابدار و رستورانی
به گزارش مجله کالارنا، در پی یک غذای گرم و خوشمزه برای روزهای سرد هستید که علاوه بر طعم خوب، برای سلامتی شما هم مفید باشد؟ خوراک لوبیا چیتی، درست مثل عدسی ترکیبی بی نظیر از طعم و خواص تغذیه ای است که به راحتی می توانید در خانه تهیه کنید. قبلا در کتاب کاله طرز تهیه عدسی را به عنوان یک خوراک سالم آموزش داده ایم و اینجا با طرز تهیه خوراک لوبیا چیتی با قارچ ساده و گام به گام می توانید به راحتی این غذا را برای روزهای سرد خود تهیه نموده و لذت ببرید.
مواد لازم برای تهیه خوراک لوبیا چیتی با قارچ
- لوبیا چیتی 180 گرم (یک پیمانه)
- پیاز 1 عدد
- قارچ 350 گرم
- رب گوجه فرنگی 2-3 قاشق غذاخوری
- کره یا روغن زیتون به اندازه لازم
- نمک، فلفل و زردچوبه به اندازه لازم
- آب جوش 1/2 لیتر (5 پیمانه)
- آبلیمو به اندازه لازم
طرز تهیه خوراک لوبیا چیتی با قارچ
1. آماده کردن لوبیا چیتی
اولین مرحله از طرز تهیه خوراک لوبیا چیتی با قارچ این است که لوبیا چیتی را آماده کنید. برای این کار لوبیا چیتی را از شب قبل در آب خیس کنید و طی این مدت آب را حداقل چهار بار عوض کنید تا کاملا نفخش گرفته گردد.
2. پخت اولیه لوبیا چیتی
اکنون که لوبیا چیتی آماده شده است زمان آن رسیده که آن را بپزید. برای این کار هم کافی است لوبیا خیس خورده را آبکشی کنید بعد با آب در یک قابلمه مناسب بریزید و اجازه دهید به مدت یک ساعت بپزد.
3. اضافه کردن قارچ
اکنون که لوبیا تقریبا پخته، زمان آن رسیده که باقی مواد را آماده کنید. برای این کار پیاز را خرد نموده و در کره یا روغن به مدت حدود 10 دقیقه تفت دهید تا طلایی گردد. بعد زردچوبه و فلفل سیاه را به پیاز اضافه کنید و تفت دهید سپس رب گوجه فرنگی را اضافه کنید و آن را هم حداقل 2 دقیقه تفت دهید. در نهایت این مخلوط را به لوبیا چیتی در حال پخت اضافه کنید و اجازه دهید خوراک با حرارت کم و با در بسته به مدت حداقل 30 یا 45 دقیقه دیگر بپزد.
بعد از آماده شدن خورشت آن را در ظرف مد نظر خود بریزید و با جعفری تازه و آبلیمو تازه تزیین نموده و میل کنید. نوش جان!
نکات تکمیلی برای تهیه خوراک لوبیا چیتی
تهیه و پخت خوراک لوبیا با قارچ هم درست مثل روش تهیه و پخت خوراک لوبیا چیتی با سیب زمینی ساده است. کافی است نکات مربوط به تهیه را با دقت آنالیز کنید.
نکاتی برای لعابدار شدن خوراک لوبیا چیتی
برای لعابدار شدن خوراک لوبیا چیتی می توانید از دو روش بهره ببرید. یکی از روش ها استفاده از آرد برنج یا گندم است. کمی از این آردها را در آب سرد حل نموده و به آرامی به خورشت اضافه کنید. حین اضافه کردن آرد، مرتبا خورشت را هم بزنید تا آرد گلوله نگردد و به خوبی در خورشت پخش گردد.
روش دیگر برای لعابدار شدن، استفاده از سیب زمینی است. سیب زمینی به علت داشتن نشاسته، باعث غلیظ شدن خورشت می گردد. بهتر است سیب زمینی را در اواخر پخت به خورشت اضافه کنید تا شکل خود را حفظ کند و خورشت بیش از حد غلیظ نگردد.
نکته: برای جلوگیری از گلوله شدن آرد می توانید از آب گوشت یا آب سبزیجات به جای آب سرد بهره ببرید. بعلاوه می توانید آرد را با کمی روغن تفت دهید تا طعم بهتری پیدا کند.
نکاتی در خصوص آماده کردن لوبیا چیتی
تهیه یک خورشت لوبیا چیتی خوشمزه نیازمند رعایت چند نکته مهم است. قبل از پخت، لوبیا را به مدت چند ساعت در آب خیس کنید. خیساندن لوبیا باعث می گردد زودتر پخته گردد و نفخ آن گرفته گردد. بعلاوه، بهتر است چند بار آب خیساندن لوبیا را عوض کنید تا مواد نفاخ آن به طور کامل گرفته گردد. اگر از هواداران لوبیا چیتی هستید و دوست دارید با آن غذاهای متنوع بپزید، طرز تهیه خوراک لوبیا کباب رشتی را هم در کتاب کاله بخوانید.
برای پخت لوبیا هم آن را در آب فراوان بپزید. اگر می خواهید لوبیا سریع تر پخته گردد، می توانید کمی جوش شیرین به آب اضافه کنید. اما توجه داشته باشید که جوش شیرین باعث از بین رفتن بعضی از ویتامین های لوبیا می گردد. بنابراین، اگر به حفظ ارزش غذایی لوبیا اهمیت می دهید، از اضافه کردن جوش شیرین خودداری کنید.
استفاده از انواع گوشت در تهیه خوراک لوبیا چیتی
برای تهیه یک خورشت لوبیا چیتی غنی تر و پرپروتئین تر می توانید از انواع گوشت هم بهره ببرید. مثلا می توانید از گوشت قرمز مانند گوشت گوسفند یا گاو یا حتی مرغ به جای این دو بهره ببرید. فقط برای خوشمزه تر شدن گوشت، قبل از اضافه کردن آن به خورشت، آن را تفت دهید تا رنگ آن تغییر کند و عطر و طعم دلپذیری پیدا کند.
بعلاوه، استفاده از گوشت چرخ نموده هم گزینه بسیار مناسبی است. گوشت چرخ نموده را با پیاز تفت دهید تا طعم آن بهتر گردد، سپس به خورشت اضافه کنید. انتخاب نوع گوشت و اندازه آن بستگی به ذائقه شخصی شما و اندازه گوشت مورد نیازتان دارد.
البته اگر همچنان دوست دارید خوراک لوبیا چیتی شما گیاهی باشد تا هم گیاهخواران و هم افراد وگان بتوانند آن را بخورند، استفاده از قارچ به جای گوشت گزینه خوبی است.
ادویه هایی که طعم خورشت لوبیا را بی نظیر می نمایند
خورشت لوبیا یکی از غذاهای محبوب ایرانی است که با ترکیب ادویه های مختلف، طعم و عطر بی نظیری پیدا می نماید. هر کدام از ادویه ها، طعم و رایحه ای خاص به خورشت می دهند و آن را خوشمزه تر می نمایند. در ادامه به بعضی از مهم ترین ادویه های مورد استفاده در خورشت لوبیا اشاره می کنیم:
- زردچوبه: زردچوبه علاوه بر رنگ طلایی زیبایی که به خورشت می دهد، خواص ضدالتهابی نیز دارد و به هضم غذا یاری می نماید.
- فلفل سیاه: فلفل سیاه طعم تند و تیزی به خورشت می دهد و باعث می گردد عطر و طعم سایر ادویه ها بیشتر احساس گردد.
- زیره سبز: زیره سبز عطر و طعم گرم و شیرینی به خورشت می دهد و ترکیب آن با سایر ادویه ها، طعمی بی نظیر ایجاد می نماید.
- پودر کاری: پودر کاری ترکیبی از چندین نوع ادویه است که طعم پیچیده و خاصی به خورشت می دهد. پودر کاری حاوی ادویه هایی مانند زردچوبه، زیره، فلفل، و گشنیز است.
شما می توانید با توجه به ذائقه خود، از ترکیب های مختلفی از این ادویه ها بهره ببرید. برای مثال، اگر دوست دارید خورشت شما طعم تندتری داشته باشد، می توانید اندازه فلفل سیاه را بیشتر کنید. یا اگر می خواهید طعم شیرین تری داشته باشد، می توانید از دارچین هم بهره ببرید.
توصیه: برای اینکه طعم خورشت لوبیا شما بهتر گردد، بهتر است ادویه ها را قبل از اضافه کردن به خورشت، کمی در روغن تفت دهید تا عطر و طعم آن ها آزاد گردد.
استفاده از گلپر به عنوان مصلح طبع خورشت لوبیا چیتی
یکی از ادویه های خوش عطر و طعم که می تواند طعم خورشت لوبیای شما را به شدت ارتقا دهد، گلپر است. طبع لوبیا چیتی سرد است بنابراین گلپر به عنوان مصلح هم به هضم غذای شما یاری می نماید و هم برای برطرف نفخ بسیار مفید است.
فقط دقت کنید طعم گلپر بسیار قوی است و باید با احتیاط از آن استفاده کرد. اندازه گلپر را با توجه به ذائقه خود تنظیم کنید. اگر طعم تند و تیز را دوست دارید، می توانید اندازه بیشتری گلپر به خورشت خود اضافه کنید. اما اگر طعم ملایم تری را ترجیح می دهید، اندازه کمتری گلپر کافی خواهد بود.
منبع: کتاب کاله