طرز تهیه دوپیازه میگو بندری و جنوبی اصیل و مخصوص
به گزارش مجله کالارنا، اگر در پی طعم اصیل و بی نظیر غذاهای جنوبی مثل سمبوسه آبادانی هستید، دوپیازه میگو جنوبی و بندری برترین انتخاب برای شماست. این غذا با استفاده از ادویه های خاص و روش پخت سنتی، طعمی منحصر به فرد دارد که هیچ گاه آن را فراموش نخواهید کرد. با هر لقمه، عطر و طعم دریا را احساس خواهید کرد. آماده اید تا این طعم بی نظیر را تجربه کنید؟ پس در ادامه همراه ما باشید تا طرز تهیه دوپیازه میگو به سبک بندری و جنوبی را با جزییات بخوانید.
مواد لازم برای تهیه دوپیازه میگو
- میگو 500 گرم
- پیاز 4-5 عدد
- سیر 6-7 حبه
- فلفل دلمه ای یک سوم یک عدد
- سیب زمینی 3-4 عدد
- نمک، فلفل قرمز و فلفل سیاه به میزان لازم
- زردچوبه به میزان لازم
- رب گوجه فرنگی 1-2 قاشق غذاخوری
- ادویه مناسب ماهی و میگو به میزان لازم
طرز تهیه دوپیازه میگو
1. گرفتن بوی میگو
اولین مرحله از طرز تهیه دوپیازه میگو این است که میگو را تمیز کنید و خوب بشویید. بعد آن را آماده کنید تا بو و مزه بدش را بگیرید. برای این کار در یک قابلمه مناسب میزانی آب بریزید، نصف پیاز را به همراه سه حبه سیر و یک سوم فلفل دلمه ای و زردچوبه روی گاز بگذارید تا آب به جوش آید بعد که آب جوشید زمان آن رسیده که میگوها را داخلش بریزید تا چند جوش بخورد. (دقت کنید که میگو زیاد داخل آب جوش نماند که سفت گردد) بعد میگوها را آبکش کنید.
2. سرخ کردن سیب زمینی
در این مرحله سیب زمینی ها را نگینی خرد کنید و در روغن تفت دهید. دقت کنید که استفاده از سیب زمینی سرخ شده بسته به سلیقه شما دارد و می توانید آن را حذف کنید یا حتی به جای آن که سیب زمینی سرخ نموده اسفتاده کنید از سیب زمینی آبپز شده بهره ببرید.
3. تهیه دو پیازه میگو
اکنون زمان آن رسیده که دوپیازه خود را آماده کنید. برای این کار در ماهیتابه مناسب ابتدا روغن بریزید و بعد پیازها را که خلالی خرد نموده اید تفت دهید. وقتی پیاز خوب سرخ شد، چهار حبه سیر را که رنده نموده اید به پیاز اضافه کنید و تفت دهید. بعد زردچوبه را اضافه کنید و خوب تفت دهید. سپس فلفل قرمز، فلفل سیاه، نمک را اضافه کنید و هم بزنید تا ادویه ها همراه پیاز تفت بخورد. بعد یک قاشق پر از رب گوجه فرنگی اضافه کنید و تفت دهید تا رنگش آزاد گردد.
حالا میگوهای پخته را به مواد اضافه کنید و تفت دهید. در نهایت سیب زمینی های سرخ شده را هم اضافه کنید. اکنون و در آخرین اقدام، ادویه مخلوط مناسب ماهی و میگو را هم اضافه کنید و حسابی تفت دهید تا دوپیازه میگوی شما آماده گردد.
نکات تکمیلی برای تهیه دوپیازه میگو بندری و جنوبی
همان طور که دیدید و خواندید، تهیه و پخت دوپیازه میگو کار ساده ای است که می توانید با رعایت نکات و فوت وفن های زیر غذای کامل تر و بهتری داشته باشید.
نحوه پاک کردن میگو: کلید اصلی طعم خوشمزه
یکی از مهم ترین مراحل تهیه دوپیازه میگو، پاک کردن صحیح میگو است. برای این کار، ابتدا سر میگو را جدا نموده و سپس رگ سیاه پشت آن را با نوک چاقو یا خلال دندان به آرامی بیرون بکشید. شستشوی کامل میگو با آب سرد و سرکه هم به از بین بردن بوی زاید آن یاری می نماید. توجه داشته باشید که میگو را بیش از حد نشویید چون باعث از بین رفتن مواد مغذی آن می گردد.
اهمیت به موقع خارج کردن میگو از آب جوش: حفظ لطافت و طعم
زمان پخت میگو بسیار کوتاه است و اگر بیش از حد بپزد، سفت و لاستیکی می گردد. بنابراین، به محض اینکه میگو ها صورتی رنگ شدند، آن ها را از آب جوش خارج کنید. این کار باعث حفظ لطافت و طعم طبیعی میگو می گردد.
ادویه مناسب برای تهیه دوپیازه میگو: راز طعم اصیل
برای تهیه دوپیازه میگو، استفاده از ادویه های مناسب بسیار مهم است. ترکیبی از زردچوبه، پودر سیر، پودر پیاز، فلفل سیاه، فلفل قرمز، و کمی زنجبیل، طعم بی نظیری به این غذا می بخشد. بعلاوه، می توانید از ادویه ماهی و میگو آماده هم بهره ببرید.
حذف سیب زمینی سرخ نموده: گزینه ای سالم تر
اگر در پی یک غذای سالم تر هستید، می توانید سیب زمینی سرخ نموده را از دستور پخت دوپیازه میگو حذف کنید. در این صورت، دوپیازه میگو کالری کمتری خواهد داشت و برای افرادی که رژیم می گیرند، مناسب تر است. برای جایگزینی سیب زمینی می توانید از سبزیجات دیگری مانند فلفل دلمه ای، بادمجان، یا کدو بهره ببرید.
نکات تکمیلی برای تهیه دوپیازه میگو
با رعایت نکات بالا دو پیازه میگوی شما کامل و خوشمزه خواهد بود اما برای تهیه بهتر حتما آن باید به نکات زیر هم دقت کنید.
- میگو تازه: برای تهیه دوپیازه میگو، بهتر است از میگوی تازه بهره ببرید. میگوی تازه طعم بهتری دارد و بافت آن لطیف تر است.
- روغن مناسب: برای تفت دادن پیاز و سیر، از روغن زیتون یا روغن کنجد بهره ببرید. این روغن ها طعم بهتری به غذا می دهند.
- تزیین: دوپیازه میگو را می توانید با گشنیز تازه و لیموترش تزیین کنید.
سرو دوپیازه میگو بندری
دوپیازه میگو را به همراه مکعب های سیب زمینی سرخ شده، نان دلخواه و سالاد مخلوط سرو کنید. میزانی جعفری تازه خرد شده روی آن بپاشید. در صورت تمایل می توانید کمی آب لیموترش تازه نیز روی آن بریزید. در جنوب ایران، این غذا بعلاوه با برنج سرو می گردد. نوش جان!
تهیه دوپیازه متنوع با ماهی
اگر از علاقه مندان به ماهی هستید، می توانید به جای میگو از ماهی برای تهیه دوپیازه بهره ببرید. این غذا که بیشتر در هند تهیه می گردد بخاطر سس مخصوصش می تواند تجربه متفاوتی از میل کردن غذاهای دریایی برای شما به ارمغان بیاورد. طرز تهیه دوپیازه ماهی را در کتاب کاله بخوانید.
منبع: کتاب کاله