طرز تهیه سس بالزامیک با 22 نکته کلیدی ، چطور بافتش رو غلیظ تر کنم؟

به گزارش مجله کالارنا، سس بالزامیک یک چاشنی خوش طعم و خوش عطره که پایه ش از سرکه بالزامیک گرفته میشه و با کمی شیرین کننده طبیعی و ادویه ها غلیظ تر و متعادل تر میشه. این هم برای عالیه و هم برای استفاده میشه، چون هم خاصیت نرم کنندگی داره و هم رایحه ای تند و ملایم به غذاها می ده. به خاطر وجود سرکه بالزامیک، عطر انگور رو منتقل می کنه و وقتی در ترکیب با روغن زیتون، عسل یا شیره و ادویه های معطر قرار می گیره، یک همخوانی کامل بین ترشی و شیرینی به وجود میاد که مخصوصاً برای فصل های سرد، طعم غذا رو گرم و دلپذیر می کنه. در این مقاله از در به آموزش طرز تهیه سس بالزامیک به چند روش مختلف می پردازیم و نکات مهم در تهیه اون رو هم با شما در میون میذاریم.

طرز تهیه سس بالزامیک با 22 نکته کلیدی ، چطور بافتش رو غلیظ تر کنم؟

طرز تهیه سس بالزامیک در یک نگاه

برای تهیه سس بالزامیک، اول سیر رو له کنید تا عطرش آزاد بشه، بعد سرکه بالزامیک و سس خردل رو توی یه کاسه قاطی کنید و عسل رو بهش اضافه کنید تا شیرینی ملایمی پیدا کنه. روغن زیتون رو کم کم در حالی که هم می زنید، بریزید تا بافتش غلیظ و یکدست بشه.

بعد نمک و فلفل سیاه رو اضافه کنید و مزه سس رو بچشید تا در صورت احتیاج تنظیم کنید. در نهایت، سس رو توی شیشه تمیز بریزید و نیم ساعت بذارید تو یخچال تا حسابی جا بیفته.

برای خواندن مقدار مواد اولیه، جزئیات و مراحل طرز تهیه سس بالزامیک ادامه مطلب رو بخونید.

مواد لازم برای تهیه سس بالزامیک

مواد اولیهمقدار مورد احتیاج
سرکه بالزامیک خالصنصف لیوان فرانسوی دسته دار
روغن زیتوننصف لیوان فرانسوی دسته دار
عسل1 تا 2 قاشق غذاخوری
سس خردل1 قاشق چای خوری
نمکنصف قاشق چای خوری
فلفل سیاه1/4 قاشق چای خوری
سیر رنده شده یا پودر سیر (اختیاری)نصف قاشق چای خوری
آویشن خشک (اختیاری)نصف قاشق چای خوری

مدت زمان تهیه سس بالزامیک: 10 دقیقه

طرز تهیه سس بالزامیک خانگی

این سس خوشمزه رستورانی رو با چند تا مرحله ساده و سریع می تونید درست کنید و کل کارش کمتر از ده دقیقه طول می کشه. فقط کافیه مواد رو به ترتیب قاطی کنید و کمی حوصله به خرج بدین تا نتیجه یکدست و خوش طعم بشه.

مرحله اول: سیر رو آماده کنید

در اولین مرحله از طرز تهیه سس بالزامیک، سیر تازه رو پوست بگیرید و با آب بشورید. بعد با رنده خیلی ریز یا چاقوی تیز خرد کنید تا له بشه و عطرش حسابی آزاد بشه. این کار باعث میشه سس شما رایحه ملایم و خوش بویی داشته باشه و طعمش زنده تر باشه.

اگر دوست دارید بافت نرم تری داشته باشید، می تونید سیر رو با پشت قاشق یا هاون کمی له کنید تا توی سس حل بشه و حس دونه های سیر رو نداشته باشید.

مرحله دوم: سرکه بالزامیک و سس خردل رو با هم قاطی کنید

سرکه بالزامیک () رو توی یه کاسه نسبتاً بزرگ بریزید و سس خردل () رو بهش اضافه کنید. بعد با یه چنگال یا همزن دستی آغاز به هم زدن کنید تا سس خردل با مایع بالزامیک یکدست بشه و دیگه رگه یا تکه های جدا دیده نشه. این دو ماده پایه اصلی سس شما رو می سازن و باید خوب ترکیب بشن تا طعم ها با هم قفل کنن.

شما می تونید سرکه بالزامیک و سس خردل رو به صورت حضوری و اینترنتی از فروشگاه های تهیه کنید.

مرحله سوم: عسل رو اضافه کنید

حالا عسل رو بریزید وسط همین ترکیب سرکه و خردل. آرام هم بزنید تا عسل کاملاً حل بشه و طعم شیرینی ملایمی به سس بده. این مرحله باعث میشه ترشی سرکه بالزامیک متعادل بشه.

شما می تونید عسل رو به صورت حضوری و اینترنتی از فروشگاه های تهیه کنید.

مرحله چهارم: روغن زیتون رو کم کم اضافه کنید

روغن زیتون رو به آرومی و در حالی که مدام هم می زنید، کم کم به مخلوط اضافه کنید. این کار باعث میشه که روغن با سرکه بالزامیک خوب امولسیون بشه و بافتی غلیظ و نرم به دست بیاد. اگه همه روغن رو یه جا بریزید، ممکنه سس جدا جدا بشه و حالت دوفازی پیدا کنه، پس حتماً آهسته و پیوسته اضافه کنید.

شما می تونید روغن زیتون رو به صورت حضوری و اینترنتی از فروشگاه های تهیه کنید.

مرحله پنجم: نمک و فلفل سیاه رو اضافه کنید

نمک و فلفل سیاه رو بریزید و دوباره مایه سس بالزامیک رو مخلوط کنید. این مرحله خیلی مهمه چون طعم سس رو کامل می کنه و مزه ها رو متعادل می کنه. اگه دوست دارید کمی تندتر باشه، می تونید مقدار فلفل رو بیشتر کنید یا حتی کمی فلفل قرمز خشک اضافه کنید.

شما می تونید نمک و فلفل سیاه رو به صورت حضوری و اینترنتی از فروشگاه های تهیه کنید.

مرحله ششم: مزه سس رو بچشید و تنظیم کنید

در این مرحله از طرز تهیه سس بالزامیک و عسل، یه قاشق کوچیک از سس بردارید و مزه کنید. اگه احساس کردید ترشی یا شوری زیاد یا کم هست، همون جا مقدار نمک یا حتی کمی سرکه بالزامیک اضافه کنید تا مزه دقیقاً همون چیزی بشه که دوست دارید. این مرحله در واقع تنظیم نهایی سسه تا نتیجه دقیقاً مطابق سلیقه شما باشه.

مرحله آخر: سس بالزامیک رو نگه داری کنید

وقتی طعم رو تنظیم کردید، سس رو داخل یه بطری یا شیشه تمیز بریزید و درش رو محکم ببندید. برای بهتر شدن طعم ها، سس رو حداقل نیم ساعت بذارید تو یخچال بمونه تا مواد با هم کامل قاطی بشن و طعمش جا بیفته. می تونید این سس رو تا حدود یه هفته تو یخچال نگهداری کنید.

انواع سس از جمله سس بالزامیک در فروشگاه های موجود است؛ به روش های حضوری و اینترنتی می توانید تهیه کنید.

طرز تهیه سس بالزامیک رژیمی

برای نسخه رژیمی سس بالزامیک، شما می تونید به جای روغن زیتون کامل، نصف مقدار معمول رو بهره ببرید یا روغن رو با ماست کم چرب ترکیب کنید تا بافت لطیف ولی کم کالری داشته باشه.

شیرین کننده رو هم به جای عسل، از کمی استویا بهره ببرید تا قندش کمتر باشه. همه مواد رو به ترتیب قاطی کنید، مزه رو تنظیم کنید و مثل روش معمول بذارید نیم ساعت تو یخچال بمونه.

روش تهیه سس بالزامیک با رب انار

این مدل از سس بالزامیک با رب انار ()، ترشی تازه و متفاوتی به سس می ده. اول سرکه بالزامیک رو با یک تا دو قاشق رب انار غلیظ قاطی کنید و خوب بزنید تا کاملاً یکدست بشه. بعد کمی عسل اضافه کنید که طعم ترش رب انار رو بالانس کنه. روغن زیتون رو کم کم بریزید، نمک و فلفل رو اضافه کنید و بعد از تنظیم مزه، سس رو آماده سرو کنید.

طرز تهیه سس بالزامیک با شیره انگور

این ترکیب شیرینی طبیعی و رنگ کهربایی قشنگی به سس می ده. شما باید سرکه بالزامیک رو با دو تا سه قاشق شیره انگور () مخلوط کنید و حسابی هم بزنید تا طعم ها قفل بشن. بعد روغن زیتون رو کم کم اضافه کنید و نمک و فلفل رو بریزید. این مدل به خاطر شیرینی شیره انگور، عالیه برای سالادهایی که می خواید طعم گرم و پاییزی داشته باشن.

شرایط نگهداری از سس بالزامیک

سس بالزامیک اگر درست و تمیز آماده بشه، می تونه مدت نسبتاً طولانی طعم و کیفیت خودش رو حفظ کنه. برای این کار باید هم به روش نگهداری و هم به شرایط محیطی توجه کنید تا بافت و مزه اش تغییر نکنه.

  • سس رو بعد از آماده شدن داخل ظرف شیشه ای تمیز و کاملاً خشک بریزید تا آلودگی واردش نشه.
  • درب ظرف رو محکم ببندید تا هوا وارد سس نشه و اکسیداسیون رخ نده.
  • همواره ظرف رو در یخچال و در دمای ثابت نگهداری کنید، نه فریزر.
  • از قاشق یا ملاقه تمیز بهره ببرید و ابزار رو مستقیم داخل سس برنگردونید بعد از تماس با غذا.
  • اگر سس رو زیاد درست کردید، بهتره در چند ظرف کوچک نگهداری کنید تا هر بار فقط یکی باز بشه.
  • پیش از استفاده، سس رو کمی هم بزنید چون ممکنه روغن از سرکه جدا شده باشه.
  • در صورت ایجاد تغییر رنگ، بوی غیرعادی یا کپک، استفاده رو متوقف کنید.

نکات مهم در طرز تهیه سس با بالزامیک

  • برای اینکه سس بالزامیک خوش طعم و بی عیب دربیاد، بهتره سرکه بالزامیک باکیفیت انتخاب کنید تا مزه پایه سس قوی و طبیعی باشه.
  • اگر عسل اضافه می کنید، نوعی رو انتخاب کنید که عطر ملایمی داشته باشه تا مزه سرکه رو تحت الشعاع قرار نده. راهنمای خرید عسل های مختلف رو مطالعه کردید؟
  • برای ترکیب بهتر مواد، هم زدن رو به صورت آرام ولی مداوم انجام بدید تا بافت سس یکنواخت و غلیظ بشه.
  • اگر دوست دارید سس ملس باشه، مقدار عسل یا شیره رو کمی بیشتر کنید، ولی مراقب باشید که شیرینی زیاد تعادل رو بهم نزنه.
  • بسته به غذایی که قرار هست سرو کنید، مقدار نمک و فلفل رو تنظیم کنید؛ برای سالادهای سبز نمک کمتر و فلفل بیشتر مجذوب کننده میشه.
  • برای رنگ مجذوب کننده تر، می تونید یکی دو قطره رب انار یا شیره انگور اضافه کنید تا تیرگی سس بالزامیک قشنگ تر بشه.
  • بهتره سس رو بعد از آماده شدن حداقل نیم ساعت تو یخچال بذارید تا مزه ها کامل قاطی و جا بیفته.
  • اگر سس رو به صورت زیاد درست می کنید، در ظرف شیشه ای تمیز و درب دار نگهداری کنید تا کیفیتش حفظ بشه.
  • طرز تهیه سس بالزامیک رو می تونید با افزودن ادویه هایی مثل آویشن خشک یا پودر خردل کمی تغییر بدید و طعم نو بسازید.
  • برای نسخه رژیمی، بخشی از روغن زیتون رو حذف یا با ماست کم چرب جایگزین کنید تا کالری سس پایین بیاد.
  • اگر می خواهید بافت سس کمی غلیظ تر باشه، می تونید مقداری سس رو روی حرارت خیلی کم بجوشونید تا کمی غلیظ بشه و بعد خنک کنید.
  • پیشنهاد می کنم سیر رو تازه له کنید تا طعم و عطرش توی کل سس پخش بشه و هر قاشق از سس، عطر خوش سیر رو به خوبی منتقل کنه.
  • روغن زیتون رو همواره کم کم اضافه کنید تا امولسیون کامل شکل بگیره و مواد از هم جدا نشن و بافت نهایی سس، نرم و یکدست باقی بمونه.
  • بهتره سس رو بعد از آماده شدن حداقل نیم ساعت تو یخچال بذارید تا مزه ها کامل قاطی و جا بیفته و سرد شدن آن، انسجام طعم ها رو بیشتر کند.
  • در هنگام سرو، سس رو قبلش کمی هم بزنید چون ممکنه روغن و سرکه در طول نگهداری کمی جدا بشن و با هم زدن دوباره، بافت و طعم اولیه برگرده.
  • از استفاده بیش ازحد سرکه بالزامیک خودداری کنید چون اسیدیته بالا ممکنه طعم غذا رو تند و تیز کنه و حتی باعث بشه سایر مواد موجود در غذا کمتر حس بشن.

فوت و فن های خوشمزه شدن سس بالزامیک در خانه

چطور می توان سس بالزامیک رو غلیظ تر کرد؟

اگر می خواید بافت سس بالزامیک غلیظ تر باشه، می تونید ترکیب آماده رو روی حرارت خیلی کم 5 تا 7 دقیقه بجوشونید تا کمی تبخیر بشه. بعد از خنک شدن، بافتش انسجام بیشتری پیدا می کنه.

آیا می گردد به جای عسل از شیرین کننده دیگری استفاده کرد؟

بله، شما می تونید از شیره انگور، شیره خرما یا حتی استویا بهره ببرید. هر کدوم طعم متفاوتی می ده، اما باید مقدارش رو متناسب با ترشی سرکه تنظیم کنید تا تعادل مزه حفظ بشه.

چرا سس بالزامیک برخی وقت ها جدا می گردد؟

جدا شدن لایه ها معمولاً به خاطر ترکیب سریع یا اضافه کردن ناگهانی روغن زیتون هست. بهتره روغن رو کم کم اضافه کنید و هم زدن یکنواخت رو ادامه بدید تا امولسیون پایدار شکل بگیره.

چقدر می توان سس بالزامیک رو در یخچال نگه داشت؟

در صورتی که در ظرف شیشه ای تمیز و درب دار نگهداری کنید، این سس تا حدود سه هفته کیفیت و طعمش رو حفظ می کنه. قبل از استفاده، حتماً کمی هم بزنید.

آیا می توان طرز تهیه سس بالزامیک رو برای رژیم گیاه خواری یا کم کالری تغییر داد؟

بله، برای گیاه خواری احتیاجی به تغییر خاصی نیست چون این سس اصلاً محصولات حیوانی نداره. برای کم کالری کردن، روغن زیتون رو کمتر کنید یا با آب سبزیجات و کمی ماست کم چرب جایگزین کنید.

سس بالزامیک برای چی استفاده میشه؟

سس بالزامیک رو می توانید به عنوان چاشنی اصلی سالادهای سبز و تازه مثل سالاد فصل یا سالاد کاهو به کار ببرید تا طعم سبزیجات برجسته تر بشه و مزه کلی سالاد خوشمزه تر و متعادل تر دربیاد.

  • روی گوشت یا مرغ گریل شده چند قاشق از این سس بریزید تا هم عطر دلپذیر و متفاوتی ایجاد کنید و هم رنگ قهوه ای براق روی سطح غذا به وجود بیاد.
  • وقتی سبزیجاتی مثل بروکلی، قارچ یا فلفل دلمه ای رو در فر برشته می کنید، اضافه کردن کمی سس بالزامیک در خاتمه پخت، شیرینی ملایم و عطر تازه ای به اون ها می ده و مزه نهایی رو بهتر می کنه.
  • ریختن چند قطره سس بالزامیک روی برش های پنیر سفید یا موزارلا، مزه پنیر رو متعادل می کنه و طعم پیچیده تر و خوشایندتری ایجاد می کنه که برای پیش غذا عالیه.
  • برای غذاهای دریایی گریل شده مثل میگو یا فیله ماهی تن، استفاده از این سس لایه های بیشتری از طعم رو اضافه می کنه و در عین حال ظاهر غذا رو زیباتر و اشتهابرانگیزتر می کنه.
منبع: افق کوروش
انتشار: 14 مهر 1404 بروزرسانی: 14 مهر 1404 گردآورنده: kalarena.ir شناسه مطلب: 2511

به "طرز تهیه سس بالزامیک با 22 نکته کلیدی ، چطور بافتش رو غلیظ تر کنم؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه سس بالزامیک با 22 نکته کلیدی ، چطور بافتش رو غلیظ تر کنم؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید