طرز تهیه شیرینی پادرازی قزوینی مرحله به مرحله و کامل

به گزارش مجله کالارنا، شیرینی پادرازی یک شیرینی سنتی و خوشمزه است که عطر آن شما را به سالیان دور می برد؛ خانه مادربزرگ، عطر هل و تهیه شربت زعفران کنار این شیرینی خوشمزه. یک لیوان شربت زعفران کنار این شیرینی خانگی تمام خستگی را از تن دور می نماید. شیرینی پادرازی از همان طعم های نوستالژی است که ریشه در فرهنگ کهن ایران و ایرانی دارد.

طرز تهیه شیرینی پادرازی قزوینی مرحله به مرحله و کامل

بافت نرم و لطیف این شیرین نوستالژی هر شخصی را ترغیب به یادگیری دستور آن برای میهمانی و جشن ها می نماید. در ادامه مطلب می توانید مرحله به مرحله طرز تهیه شیرینی پادرازی را بخوانید.

مواد لازم برای تهیه شیرینی پادرازی

  • آرد گندم 65 گرم
  • آرد نخودچی 65 گرم
  • آرد برنج 55 گرم
  • روغن جامد 110 گرم
  • پودر قنادی 25 گرم
  • عسل 25 گرم
  • پودر هل 1 قاشق چای خوری
  • پودر زنجبیل 1 قاشق چای خوری
  • زرده تخم مرغ زده شده 1 عدد
  • زعفران دم نموده 1/2 قاشق چای خوری
  • پودر پسته به مقدار لازم
  • کنجد به مقدار لازم

مراحل طرز تهیه شیرینی پادرازی

مرحله اول: مواد را ترکیب کنید

در دستور تهیه این شیرینی نوستالژی باید مانند دیگر دستورها مواد لازم را از 30 دقیقه قبل آماده کنید تا هم دمای محیط گردد. حال در اولین مرحله از طرز تهیه شیرینی پادرازی باید روغن را در یک کاسه بزرگ بریزید. برای دقایقی روغن را با دور تند هم بزنید تا یک دست گردد. در ادامه پودر قند را هم اضافه نموده و به مدت چهار تا شش دقیقه دیگر هم بزنید.

عسل، پودر هل و پودر زنجبیل را هم داخل کاسه بریزید و برای دقایق کوتاهی هم بزنید. هم زدن را باید تا جایی ادامه دهید که مخلوط کامل یکدست گردد. در نهایت آرد الک شده را هم اضافه کنید. برای یک تا دو دقیقه دیگر هم بزنید. از دیگر شیرینی های نوستالژی برای میهمانی هایتان می توانید طرز تهیه شیرینی بهشتی با روغن جامد را بخوانید.

نکته: برای بافت نرم تر شیرینی هایتان می توانید پودر قند را یک بار الک کنید.

مرحله دوم: آرد را اضافه کنید

در دومین مرحله از طرز تهیه شیرینی پادرازی باید آرد ها را با یکدیگر ترکیب سپس آن را یک تا دو بار الک کنید سپس آرد را داخل کاسه و روی مخلوط روغن بریزید. حال مخلوط را برای دقایقی دیگر با دست هم بزنید. شاید هنگام ورز مخلوط، خرده ریزهایی از آرد را در کف دستان تان حس کنید اما پس از یک دقیقه ورز دادن، خمیری یک دست خواهید داشت. در نهایت خمیر را داخل یک کیسه فریزر بگذارید تا یک شبانه روز در یخچال بماند. اگر هوس یک شیرینی سنتی با عطر و طعمی خاص را نموده اید حتما طرز تهیه شیرینی برنجی کرمانشاهی اصیل را بخوانید.

نکته 1: الک کردن آرد باعث هوادهی بهتر و لطیف تر شدن شیرینی هایتان خواهد شد.

نکته 2: خمیر را زیادی ورز ندهید چرا که شیرینی ها سفت و غیر قابل خوردن خواهند شد.

مرحله سوم: خمیر را قالب بزنید

در سومین مرحله از طرز تهیه شیرینی پادرازی باید خمیر را از یخچال بیرون بیاورید. سپس آن را روی یک کاغذ روغنی بگذارید. حال روی خمیر را هم با کاغذ روغنی بپوشانید سپس با یاری وردنه یا پشت کفگیر، خمیر را به ضخامت یک سانتی متر باز کنید.

به سراغ فر بروید و آن را با دمای 180 درجه سانتی گراد روشن کنید. حال کاغذ رویی را بردارید. خمیر شیرینی را با یاری قالب مخصوص شیرینی پادرازی یا بیضی شکل قالب بزنید. در نهایت شیرینی ها را با فاصله از هم داخل سینی فر بچینید. اگر در پی دستوری ساده و آسان برای پذیرایی در میهمانی هایتان هستید حتما طرز تهیه شیرینی آردی را بخوانید.

نکته: احتیاجی به چرب کردن سینی فر نیست.

مرحله چهارم: شیرینی ها را رومال کنید

در چهارمین مرحله از طرز تهیه شیرینی پادرازی باید سفیده و زرده تخم مرغ را از یکدیگر جدا کنید سپس زرده تخم مرغ را کامل هم بزنید تا کمی رنگ آن تغییر کند. بعد زرده تخم مرغ هم زده را با مقدار کمی نمک و زعفران دم نموده مخلوط کنید.

مخلوط را آن قدر هم بزنید تا رومال تان یک دست گردد. حال با یاری قلموی شیرینی پزی، شیرینی ها را به آرامی رومال کنید. در صورت دلخواه می توانید با چنگال روی آن ها طرح هم بیاندازید. در نهایت با توجه به ذائقه تان کمی کنجد و پودر پسته روی شیرینی ها بپاشید. با سفیده به جای مانده حتما طرز تهیه شیرینی پفکی گردویی با سفیده را درست کنید.

مرحله پنجم: شیرینی ها را بپزید

در پنجمین مرحله از طرز تهیه شیرینی پادرازی باید سینی شیرینی ها را در فر از قبل گرم شده با دمای 180 درجه سانتی گراد به مدت 12 دقیقه بگذارید سپس شیرینی ها را بیرون بیاورید. کمی زمان دهید تا از حرارت بیفتد. در نهایت شیرینی ها را در ظرف موردنظرتان بچینید تا آماده سرو شوند. این شیرینی های خوشمزه نوستالژی را می توانید با تهیه قهوه فرانسه یا چای به راحتی در میهمانی هایتان سرو کنید.

نکات تکمیلی تهیه شیرینی پادرازی

شیرینی پادرازی مانند تهیه شیرینی نخودچی یکی از شیرینی های خوش عطر، خوش طعم و نوستالژی است که در میهمانی ها نمی توان به آن دست رد زد. نکات تکمیلی زیر یاری تان خواهد نمود تا مراحل پخت آن را به برترین شکل پیش ببرید.

طرز تهیه شیرینی پادرازی بدون قالب

شیرینی پادرازی را به روشی ساده تر هم می توان درست کرد که احتیاجی به قالب نباشد؛ در این دستور به 600 گرم آرد سفید، 270 گرم پودر قند، 300 گرم روغن قنادی و نوک قاشق چای خوری وانیل احتیاج دارید. در ادامه مراحل تهیه شیرینی پادرازی با این روش را خواهید خواند:

پودر قند را الک کنید و به همراه روغن داخل یک کاسه مناسب بریزید. مواد را برای هفت دقیقه با هم زن بزنید تا سفید رنگ و پفکی گردد. وانیل را هم در ادامه اضافه نموده و مجدد هم بزنید. آرد الک شده را هم اضافه کنید.

مخلوط داخل کاسه را تا جایی هم بزنید که خمیری نرم و لطیف به دست بیاید. دورگیری را حین هم زدن از قلم نیاندازید. حال هم زن را خاموش کنید و خمیر را با دست برای مدت کوتاهی ورز دهید تا خمیر به دست تان نچسبد.

در ادامه برای تهیه شیرینی های پادرازی رنگی باید خمیر را به دو یا سه قسمت تقسیم نموده و در کاسه های جداگانه بگذارید. حال خمیر یک کاسه را ساده نگه دارید. در یکی از کاسه ها یک قاشق غذاخوری پودر کاکائو و در کاسه دیگر مقداری زعفران دم نموده بریزید. خمیر را خوب ترکیب کنید تا رنگ آن ها کامل تغییر کند.

مقدار یک فندق از خمیرهایتان بردارید. دو سر خمیر را کمی نازک و شکل دهید. با چنگال روی خمیرها شیار بیندازید. سپس کمی سیاه دانه یا کنجد روی شیرینی ها بریزید. در نهایت کمی روی آن ها را رومال و در فر از قبل گرم شده بگذارید. از طرز تهیه شیرینی اشکی با پیمانه غافل نشوید.

ظاهر شیرینی پادرازی

ظاهر این شیرینی نسبت به گذشته بسیار تغییر نموده است؛ ظاهر اولیه این شیرینی گرد و کلوچه ای بوده است با گذشت زمان، ظاهر آن کمی کشیده و دراز شد. به همین دلیل از آن با نام شیرینی پادرازی یاد می نمایند. شما علاوه بر استفاده از قالب برای تهیه این شیرینی، از یک روش راحت دیگر هم می توانید بهره ببرید.

شما در این روش باید مقدار یک فندق از خمیرتان بردارید. دو طرف خمیر را مانند اشک شکل دهید. فشار کوچکی به سطح شیرینی ها وارد کنید. در ادامه با یاری چاقو یا چنگال چند شیار روی خمیر بیاندازید.

در نهایت روی آن ها را دانه های خشخاش، سیاه دانه یا تخم خرفه بریزید. شیرینی ها بعد از رومال شدن آماده پخت هستند. از دیگر شیرینی های ایرانی نوستالژی می توان به طرز تهیه شیرینی مربایی ساده، نرم و لطیف اشاره نمود. پس از آن برای میهمانی هایتان غافل نشوید.

عطر و طعم شیرینی پادرازی

وجود هل و پودر زنجبیل به شیرینی هایتان عطر و طعمی نوستالژی می دهد؛ با این حال اگر در پی شیرینی متفاوت و خاص هستید حتما مقداری پودر نارگیل به خمیر شیرینی تان در مرحله اول اضافه کنید. با این ترفند شیرینی هایتان طعم خاص تری به خود می گیرند. اگر از هواداران عطر و طعم زنجبیل هستید از طرز تهیه کوکی زنجبیلی خانگی غافل نشوید.

استفاده از روغن در تهیه شیرینی پادرازی

در دستور تهیه شیرینی های مختلف بهتر است از روغن صاف قنادی بهره ببرید؛ در صورت عدم دسترسی به این روغن، برترین جایگزین برای آن روغن جامد است. زمان استفاده از روغن جامد باید آن را مقداری حرارت دهید تا صاف و از حالت جامد خارج گردد.

نکته آخر آن که از روغن های طعم دار یا زعفرانی در تهیه این شیرینی به هیچ عنوان استفاده نکنید. اگر در پی چندین دستور ساده برای تهیه شیرینی هستید حتما مطلب معرفی شیرینی ساده و خوشمزه برای نوروز را بخوانید.

چنانچه شما هم این شیرینی سنتی را با روش یا مواد اولیه متفاوتی تهیه می کنید، تجربیات خود را در بخش نظرات با ما و دیگر خوانندگان به اشتراک بگذارید.

منبع: کتاب کاله
انتشار: 5 خرداد 1404 بروزرسانی: 5 خرداد 1404 گردآورنده: kalarena.ir شناسه مطلب: 2496

به "طرز تهیه شیرینی پادرازی قزوینی مرحله به مرحله و کامل" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه شیرینی پادرازی قزوینی مرحله به مرحله و کامل"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید