فوت و فن های تهیه خیارشور خانگی
به گزارش مجله کالارنا، خیارشور همواره چاشنی دلپذیر غذا های فست فودی بوده است؛ انواع و اقسام مدل های آن هم در سایز ها و کیفیت های مختلف در بازار هست، اما قطعا درست کردن آن در خانه به پای نمونه های بازاری و کارخانه ای اش نمی رسد.
هرچند فوت و فن های مخصوص به خودش را دارد، اما وقتی فوت کوزه گری اش را یاد بگیریم دیگر رهایش نمی کنیم.
مواد لازم برای تهیه خیارشور:
خیار تازه: 2 کیلو
ترخون: 4 الی 5 ساقه
سیر: 5 حبه
آب جوشیده خنک: به اندازه لازم
نمک و فلفل: به اندازه لازم
سرکه: نصف لیوان
طرز تهیه خیارشور:
1. خیار را کاملا شسته و داخل شیشه های بزرگ می ریزیم.
2. سپس چند ساقه ترخون و 3 حبه سیر را در شیشه می ریزیم و بعد آب جوشیده خنک را با نمک و فلفل مخلوط نموده و به اندازه دلخواه و نصف لیوان سرکه، بر روی خیار های داخل شیشه می ریزیم.
3. آنگاه در شیشه را محکم می بندیم.
4. سپس یک قابلمه برداشته و شیشه را در وسط آن قرار می دهیم و تا کمر قابمله را پر از آب می کنیم، و قابلمه را روی حرارت قرار می دهیم تا به جوش آید.
5. توجه کنید پس از به جوش آمدن آب، به مدت 15 دقیقه روی حرارت باشد و بجوشد.
6. سپس شیشه را از قابلمه خارج نموده و می گذاریم تا خنک گردد.
7. وقتی کاملا سرد شد آن را به مدت 24 ساعت درون یخچال می گذاریم تا قابل مصرف گردد.
فوت و فن ها:
- این خیارشور شبیه همان خیارشور های شرکتی و با همان طعم و مزه می گردد و مهم تر از همه اینکه بدون مواد نگهدارنده و خیلی تازه است.
- برای اینکه رنگ خیارشور تغییر نکند و سبز بماند در این یک هفته آن را در محیطی که سایه دارد قرار دهید و برعکس برای روشن شدن رنگ خیارشور آن را در نزدیکی پنجره یا محیطی که نور خورشید می تابد قرار دهید.
- اندازه نمک بستگی به خودتان دارد، اما به طور معمول برای هر 15 لیوان آب 1 لیوان نمک مناسب است. برای ترد شدن خیار شور می توانید از تکه کوچکی زاج سفید درون خیار شور بهره ببرید.
- حتما توجه داشته باشید که در بطری را محکم ببندید وگرنه خیارشور کپک می زند..
- خیار ها را بعد از شست و شو حتما خشک کنید.
- منبع: ایرنا