کیست سینه چیست؟

به گزارش مجله کالارنا، کیست سینه چیست؟ کیسه های پرآب بی خطری هستند که به آسانی قابل درمان می باشند. دریافت کافی فیبر و نوشیدن مایعات به درمان کیست سینه یاری می نماید

کیست سینه چیست؟

سرویس سلامت - بسیاری از زنان در وهله اول زمانی که پزشک خبر از کیست سینه در آن ها می دهد سراسیمه و نگران می شوند در صورتیکه این گونه کیست ها که به کیست های آبی معروف اند خطر جدی برای فرد به همراه ندارند و تنها در مواقع خاصی باید برای درمان آن اقدام کرد. برای آگاهی از روش های درمانی کیست های سینه با ما همراه باشید.

کیست های سینه کیسه های پرآبی هستند که در بافت سینه قرار دارند و معمولا هم این کیست ها باعث سرطان نمی شوند. اگرچه کیست های سینه معمولا در خانم هایی که بین 35 تا 50 سال سن دارند (قبل از یائسگی) به وجود می آیند ولی به طور کلی در هر سنی ممکن است به وجود آیند. این کیست ها شبیه توده های گرد یا تخم مرغی شکل و با لبه های تعیین هستند. بافت این کیست ها مثل یک بادکنک کوچک پر از آب یا انگور است ولی گاهی اوقات هم کیست سینه سفت است. درواقع کیست ها، کیسه های پر از مایع اند که با گشاد شدن مجرا ایجاد می شوند. این توده ها ممکن است نرم یا سفت باشند و وقتی فشارشان می دهید کمی حرکت نمایند. زنانی که به یائسگی نزدیک می شوند معمولا این توده های سفت و حساس را لمس می نمایند که می آیند و می فرایند. به این صورت که اغلب دو هفته قبل از عادت ماهانه پدیدار شده و بعد از خونریزی ماهانه خودبه خود ناپدید می شوند. درد آن هم با کوچک شدن کیست از بین می رود.

انواع کیست ها

کیست های بسیار ریز: این کیست ها خیلی کوچک هستند و با دست حس نمی شوند و فقط با عکس برداری هایی مثل ماموگرافی یا فراصوت دیده می گردد.

کیست های درشت : این کیست ها به اندازه کافی درشت هستند تا با دست حس شوند و قطر آن ها معمولا بین 2.5 تا 5 سانتی متر است. کیست های درشت سینه به بافت اطرافشان فشار وارد می نمایند و باعث درد سینه و ناراحتی می شوند.

چرا دچار کیست سینه می شویم؟

دلایل ایجاد کیست های سینه هنوز ناشناخته هستند ولی بعضی از شواهد حاکی از این است که استروژن اضافی بدن که بافت سینه را تحریک می نماید می تواند باعث به وجود آمدن کیست گردد. کیست ها نشانه هایی از تورم در بافت سینه ایجاد می نمایند. علت این تورم در واقع تکثیر سلول های غدد پستان و رشد و ایجاد بافت فیبروز در آن است. کیست های عظیم تر وقتی ایجاد می شوند که این رشد زیاد، جلوی خروج ترشحات را از مجرای غده بگیرد. این توده ها معمولا در لمس جابه جا شده و درد مبهمی در سینه ایجاد می نمایند.

کیست یا تومور سرطانی؟

پیدا کردن توده در پستان یک علامت هشداردهنده است، اما همواره هم به معنی سرطان نیست. اغلب توده های پستان غیرسرطانی و خوش خیم هستند ولی با این حال ضروری است که تمام توده ها توسط پزشک آنالیز شوند. بیش از نیمی از خانم ها تغییرات فیبرو کیستیک را تجربه می نمایند: توده های دردناک در سینه که در بخشی از دوره ماهانه ظاهر شده و سپس از بین می فرایند. این تغییرات ناشی از نوسان هورمون ها در طول دوره ماهانه و نزدیک به زمان یائسگی است.

کیست معمولا فقط در یک سینه وجود دارد ولی گاهی هم در هر 2 سینه حس می گردد.

علایم وجود کیست در سینه ها چیست؟

علائم کیست سینه شامل موارد زیر می گردد:
  • وجود یک توده گرد یا بیضی شکل نرم و متحرک
  • درد سینه در ناحیه ای که کیست وجود دارد
  • عظیم شدن سینه و درد سینه قبل از عادت ماهانه
  • کوچک شدن سینه و رفع شدن علائم دیگر بعد از عادت ماهانه

روش های درمانی کدامند؟

کیست های سینه در حالت عادی احتیاجی به درمان ندارند مگر اینکه عظیم و دردناک شوند یا ناراحتی هایی را برای شخص ایجاد نمایند. درمان جراحی در این بیماران معمولا احتیاج نیست، مگر در مواردی که شدت درد بیمار زیاد باشد و پزشک مجبور گردد قسمتی از ناحیه سینه را که فیبروکیستیک دردناک در آن قرار گرفته است خارج کند ولی جراحی در سینه های فیبروکیستیک بسیار بسیار نادر اتفاق می افتد و 99 درصد خانم ها به درمان های ابتدایی و داروئی پاسخ می دهند. علاوه بر درمان پزشکی درمان های گیاهی متعددی از جمله موارد زیر هم برای کیست سینه مطرح شده است:

ویتامین E که مانع از پیری پوست می گردد و التهاب را فروکش می نماید، از بروز کیست هم پیشگیری می نماید. منابع طبیعی این ویتامین شامل اسفناج، تخمه، مغز میوه ماهی ، کدوحلوایی و… است.

برحسب بعضی تحقیقات افزودن مواد غذایی حاوی ویتامین A بهترین راه پیشگیری از ایجاد کیست سینه است. بنابراین به مصرف مواد غذایی طبیعی حاوی این ویتامین روی بیاورید ازجمله سبزی های دارای برگ های سبز مانند کلم پیچ، زردآلو، طالبی، فلفل دلمه ای قرمز.

کارشناسان می گویند استروژن اضافه (هورمون زنانه که در ایجاد کیست نقش دارد) به وسیله مدفوع از بدن دفع می گردد. نتایج آنالیز ها نشان می دهد زنانی که هفته ای 3 بار یا کمتر اجابت مزاج دارند نسبت به بقیه بیشتر در معرض خطر مبتلا شدن به کیست سینه قرار دارند. به همین دلیل اتخاذ برنامه غذایی سرشار از فیبر می تواند به کنترل استروژن در بدن یاری کند. منابع طبیعی فیبر شامل میوه توتی، گلابی، جو دو سر، دانه کتان و… است.

از نوشیدنی هایی مانند نوشابه گازدار و قهوه پرهیز کنید زیرا علاوه بر افزایش بروز کیست سینه علایم مربوط به آن را نیز تشدید می نماید. مصرف آب بهترین راه سم زدایی از بدن است. آب میوه و سبزی که در منزل تهیه می گردد، بهترین منبع ویتامین، ماده کانی، فیبر و آنتی اکسیدان برای بدن است.

نمک بیش از حد در بدن به احتباس آب منجر می گردد و باعث تشدید کیست یا مستعد شدن فرد به کیست می گردد. به همین دلیل است که باید روزی کمتر از هزار و پانصد میلی گرم نمک مصرف گردد. به خوردن میوه و سبزی که به طور طبیعی کم نمک است روی بیاورید. همچنین به برچسب مواد غذایی حاضری که خریداری می کنید توجه کنید تا در مصرف نمک افراط نگردد.

منبع: setare.com
انتشار: 5 آذر 1399 بروزرسانی: 5 آذر 1399 گردآورنده: kalarena.ir شناسه مطلب: 1343

به "کیست سینه چیست؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "کیست سینه چیست؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید