امارات از راستا خط لوله انتقال گاز ایران به عمان حذف شد
به گزارش مجله کالارنا، وزیر نفت و گاز عمان گفت، ایران و عمان توافق نموده اند تا جهت و طراحی خط لوله صادرات گاز ایران به این کشور از زیر دریا را تغییر دهند تا این خط لوله از آبهای تحت کنترل امارات عبور نکند.

با تور عمان از نگین خاورمیانه دیدن کنید.
به گزارش خبرنگاران به نقل از رویترز، محمد بن حمد الرومحی، وزیر نفت و گاز عمان گفت، ایران و عمان توافق نموده اند تا راستا و طراحی خط لوله انتقال گاز از زیر دریا را تغییر دهند تا این خط لوله از آبهای تحت کنترل امارات عبور نکند.
این خط لوله ذخایر گازی عظیم ایران را به مصرف کنندان عمانی و مراکز فراوری ال ان جی در این کشور متصل خواهد نمود تا گاز ایران از این طریق مجددا به کشورهای دیگر صادر گردد.
پس از لغو تحریم های غرب علیه ایران در ماه ژانویه، ایران و عمان کوشش های خود برای اجرایی کردن این پروژه را تجدید کردند، اما این پروژه به دلیل اختلاف نظرهای طرفین بر سر قیمت و فشارهای آمریکا بر مسقط به تاخیر افتاده است.
رومحی گفت، ایران و عمان در مراحل نهایی طراحی این خط لوله قرار دارند و روی گزینه ای عمیق تر از طراحی اولیه توافق نموده اند تا این خط لوله از آب های تحت کنترل هیچ کشور ثالثی عبور نکند.
وی اضافه کرد: به جای یک راستا کم عمق تر در حدود 300 متری سطح دریا، این خط لوله از 1000 متری سطح آب خواهد رفت و راستا آن اندکی کوتاه تر خواهد شد.
رومحی نگفت که چرا این خط لوله قرار نیست از آبهای امارات عبور کند. مقامات عمانی و اماراتی این پروژه را مورد مذاکره قرار داده اند، اما معین نیست که آیا امارات روی خوشی به این پروژه نشان داده یا با عبور این خط لوله از آب های تحت کنترلش مخالفت نموده است.
مقامات اماراتی به صورت علنی در این باره اظهار نظری ننموده اند.
رومحی گفت، عمان همچنان انتظار دارد تا قبل از سرانجام سال 2016 از شرکت های مختلف برای برگزاری مناقصه مراحل مهندسی، تامنی تجهیزات و ساخت این پروژه دعوت نماید. وی اشاره ای به برآورد قیمت این پروژه نکرد. این خط لوله به صورت 50-50 توسط ایران و عمان تامین اقتصادی خواهد شد.
وزیر عمانی گفت: عمان مذاکرات با طرف های ژاپنی، کره ای و چینی را برای تامین اقتصادی شروع نموده است... ما برای ال ان جی به دنبال دریافت تامین اقتصادی هستیم...ما به دنبال این هستیم پروژه خودش خودش را تامین اقتصادی کند.
وی پیش بینی کرد که این پروژه 2 سال پس از انعقاد قراردادها تکمیل گردد، اما اذعان کرد که اختلاف نظر درم ورد قیمت گاز ممکن است پروژه را به تاخیر بیاندازد. وی گفت، این پروژه با قیمت های فعلی سودآور نخواهد بود.
وی اضافه کرد: من درباره آینده قیمت های نفت و گاز خوش بین نیستم، و ما در اینن باره با شرکایمان تفاهم داریم که بازار خیلی امیدوار کننده نیست.
56
منبع: تسنیم